A Fidesz-KDNP ismét megakadályozta, hogy Varga Judit és Schadl György szerepét jobban megvizsgálják a korrupciós botrányban

Megosztás

Nem kellett mást tennie a kormánypártoknak, mint leszavazniuk a parlamenti vizsgálóbizottság megalakítását. Pontosan így is tettek, így az igazságügyi miniszter ismét nyugodtan dőlhet hátra, Schadl pedig hihetetlen, de változatlanul a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke maradhat.

Ellenzéki országgyűlési képviselők kezdeményezték a parlament igazságügyi bizottságánál egy vizsgálóbizottság felállítását a Schadl–Völner-ügyben, de a Fidesz–KDNP képviselői leszavazták a javaslatot a igazságügyi bizottság hétfői ülésén – írja a Telex.

A javaslat szerint vizsgálták volna a Schadl–Völner-ügy kormányzati érintettségét, Varga Judit igazságügyi miniszter lehetséges felelősségét, „Tóni, Barbara és Ádám” kilétét, a személyi összefonódásokat, illetve a kilakoltatások és a végrehajtások összefüggéseit is.

Az ellenzéknek már tavaly is volt egy hasonló kísérlete, a kormánypárti képviselők akkor is megakadályozták a dolgot, ahogy most. Dr. Keresztes László Lóránt pedig közölte is a Facebookon rövid véleményét:

A FIDESZ ma ismét megvédte a KORRUPT fővégrehajtót‼️

A kormánypártok mai politikai döntése miatt SCHADL György marad a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke! 👇

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek