“Alsózsolcát sem engedtük még el” – mondta az akkubontó beruházója

Megosztás

Meglepő információkról számolt be a 444.hu. Már azt hihettük, hogy megnyugodhatunk, nem fog közvetlen környezetünkbe települni az akkubontó, de a beruházó nyilatkozata újabb aggodalomra ad okot.

A korábban Alsózsolcára, most Sóskútra tervezett akkumulátorfeldolgozóról tartottak zártkörű sajtótájékoztatót a cég képviselői. Az ügy előzménye, hogy  Előző héten akkora felháborodás fogadta a sóskúti fórumon a polgármestert, hogy végül lefújták az egész eseményt.

Szakács Géza az üzem vezetője arról beszélt, hogy számukra Magyarországon két olyan régió van, ami kiemelten fontosnak számít. Az egyik Miskolc és Debrecen környéke a másik pedig a főváros és vonzáskörzete.

Az Andrada továbbra is mindkét régióban érdekelt, ezért még keresnek egy északkeleti telephelyet is. Vagyis Alsózsolcát sem engedték még el.

A 444.hu megkérdezte arról is az üzemvezetőt, hogy a tiltakozások nem játszottak-e szerepet abban, hogy Alsózsolca helyett Sóskúton kezdik el a beruházást.

 Az Andrada képviselője kitérő választ adott a kérdésre. „Az, hogy Magyarországra jöttünk, és hogy mit szeretnénk itt csinálni, mit sem változott. Tehát mindig is, most is és korábban is az volt a szemlélet, hogy több helyszínt megvizsgálunk. Mivel gyorsan kellett döntést hozni, ezért itt vagyunk Sóskúton, de mint korábban is említettem, nincs lezárva az alsózsolcai történet sem.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek