Sokkoló: vadász lőtt meg egy túrázót a Bükkben

Megosztás

Megdöbbentő hírről számolt be szombaton a HVG.hu. A lap információi szerint egy vadász sebesített meg egy túrázót a Bükkben. Az értesüléseket megerősítette a mezőkövesdi rendőrkapitányság is.

Vadász sebesített meg egy túrázót a Bükkben, értesült a hvg.hu. A mezőkövesdi rendőrkapitányság a lap megkeresésére azt közölte, hogy foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást folytatnak egy 58 éves debreceni férfival szemben, aki egy egyéni vadászat közben megsebesített egy férfi túrázót. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Varga Rudolf rendőrszázados közölte, hogy a nyomozók a vadászt a kihallgatása után nem vették őrizetbe.

Az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatott, hogy a Bükkzsérc külterületén, Bogácstól körülbelül 20 kilométerre történt balesetben megsérült, 40 év körüli kirándulót stabil állapotban kórházba szállították.

A hvg.hu úgy tudja, hogy a vadász nem volt ittas állapotban, volt engedélye, és a helyi vadásztársaság vadászati naplójába is bejegyezte vadászati tevékenységét.

Néhány nappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy két puntoki vadásznál házkutatást tartott a rendőrség, majd őrizetbe is vették őket, mert a gyanú szerint védett szürkefarkasokat öltek meg. Erről részletesen ide kattintva olvashat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek