Kényszermunka és emberkereskedelem Borsodban

Megosztás

Három ember rendszeresen nehéz fizikai munkára kényszerített kiszolgáltatott embereket egy borsodi kistelepülésen. Rendszeresen erőszakoskodtak velük és fenyegetőztek.

A bíróságon jár már az ügy, bár a bűncselekményeket 2018 és 2021 között követték el. Emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt ítélte el a Miskolci Törvényszék azt a három embert, akik rendszeresen nehéz fizikai munkára kényszerítettek kiszolgáltatott embereket egy borsodi kistelepülésen.

Az MTI beszámolója szerint három éven keresztül, 2018 és 2021 között „ ingatlanjaiknál, vállalkozásaik telephelyein és egy vegyesboltban kényszerítettek állatgondozásra, fapakolásra és egyéb ház körüli, jellemzően nehéz fizikai munkára rossz anyagi körülmények között élő, csökkent értelmi képességű, kiszolgáltatott helyzetben lévő embereket.

Az egyik vádlott arra is rábeszélt valakit, hogy családjával költözzön be a vegyesbolt melletti, rossz állapotú házba. Miután megtörtént, bérleti díjat szedett tőlük, közben pedig a régi otthonukat is kiadta.

A sértettekkel rendszeresen erőszakoskodtak, megfenyegették őket, és elvégzett munkájukkal arányban nem álló fizetséget adtak nekik.

Az ítélet nem jogerős.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek