Ismét egészségtelen a levegő Miskolcon

Megosztás

Ismét rossz minőségű a levegő az ország több pontján, köztük Miskolcon is. A szállópor miatt több településen is veszélyessé vált a levegő  – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ(NNGYK) kedden közzétett, az előző napi méréseket ismertető térképének adataiból.

A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz: elfogadható, kifogásolt, egészségtelen és veszélyes. Az NNGYK adatai szerint veszélyes a levegő minősége Szolnokon, Kecskeméten, Százhalombattán és Tökölön.

Kaposvár, Várpalota, Székesfehérvár, Tatabánya, Esztergom, valamint Putnok, Kazincbarcika, Sajószentpéter és Miskolc levegőjének minősége egészségtelen minősítést kapott.

A mérések adatai szerint Debrecen, Oszlár, Hernádszurdok, Eger, Salgótarján, Budapest, Szeged, Veszprém, Pécs, Győr és Sarród levegőjének minősége kifogásolt. A többi mérőállomás elfogadható értéket rögzített.

Arról, hogy Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében miért szembesülünk gyakran azzal, hogy az egészségre káros a levegő minősége, korábban egy cikksorozatban is részletesen foglalkoztunk. A részletekről ide kattintva olvashat bővebben.

A miskolci levegőminőséget egyébként folyamatosan élőben ellenőrizhetjük a kiépített levegőminőség mérő rendszernek köszönhetően. Az adatokat itt érheti el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek