Két hét múlva ismét megcsodálhatjuk a retró járműveket az MVK telephelyén, nyílt nap a Múzeumok Éjszakáján

Megosztás

Hetvenöt éve járnak buszok Miskolcon, ezt a jubileumot is ünnepli a cég június 24-én. Újra megcsodálhatjuk az évtizedekkel ezelőtt gyártott, de már régen használaton kívüli tömegközlekedési és egyéb járműveket a telephelyen.

Különleges nyílt napot szervez a Múzeumok éjszakáján a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. (MVK), június 24-én, szombaton a Múzeumok éjszakájához kapcsolódva. A népszerű esemény részleteit pénteken délelőtt a cég vezérigazgatója ismertette. Demeter Péter elmondta, a programok délután 3 órakor kezdődnek majd az MVK Szondi György utcai telephelyén, ahová díjtalan lesz a belépés, ezt megelőzően azonban egy busztörténeti felvonulást láthatnak majd az érdeklődők, amely a Városház térről indul majd.

– Ez utóbbinak az az apropója, hogy idén novemberben ünnepeljük azt, hogy hetvenöt éve létezik a menetrendszerinti autóbusz-közlekedés Miskolcon – tette hozzá.

A programokról szólva elmondta, a cég telephelyén autóbuszokkal, villamosokkal, veterán járműkiállítással, a Magyar Honvédség és a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola bemutatójával, koncertekkel, szervezett telephely és közlekedéstörténeti múzeumlátogatással várjuk az érdeklődőket.

Gyerekprogramokban is gazdag lesz a rendezvény, a kicsik kipróbálhatják a Kerékpáros Miskolc Egyesület biciklis tanpályáját, távirányítós járműbemutatón vehetnek részt, ugrálhatnak trambulinon, szórakozhatnak mobiljátszóházban és ugrálóvárban, illetve egy igazi különlegesség: a „Hétpecsétes kincskereső” játék is indul. Aki a hét próbát teljesíti, természetesen ajándékot kap.

Amit tudni érdemes:

Színpadi programok:
16:00-tól fellép a Csiribiri együttes,
17:30-tól a Gézengúzok interaktív gyerekműsora következik,
20:00-tól az Érzés zenekar ad koncertet (bakancsos Edda dalokból) az rendezvényen.
A helyszínen lehet regisztrálni a rendkívül népszerű telephely látogatásra, ahol a miskolci közlekedési vállalat mutatja be mindennapjait, a villamos- és autóbuszjavító csarnok napi munkáját, amelyhez „szakmai idegenvezetés” társul.
Szintén helyszíni regisztrációhoz kötött az MVK Zrt. közlekedéstörténeti múzeumának megtekintése. (Forrás: Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek