Rengeteg a hiba az ózdi közvilágítást biztosító rendszerben, Janiczak Dávid lépett is az ügyben

Megosztás

Az MVM már a polgármester számára is érezhetően igen lassan haladt a több száz lejelentett, hibás kandeláber javításával, az izzók cseréjével, így személyes találkozón sikerült biztató eredményt elérnie. Ezen kívül egyre közeledik a közvilágítás teljes megváltozása LED-es rendszerre.

Ennek nemcsak az erősebb fényerő, hanem a jóval energiatakarékosabb üzemmód, tehát a drasztikusan csökkenő üzemeltetési költségek is velejárói lesznek. Ózd ismét megújul.

Janiczak Dávid maga számolt be a közösségi médiában a közeljövő változásairól és az MVM-mel történt tárgyalásáról. “Novemberben 230 db, decemberben 258 db hibás lámpatestet jelentett le a Városi Rendészet az MVM felé. A javítási folyamat érezhetően lassú volta miatt tárgyalóasztalhoz ültem az MVM illetékeseivel, akik ígéretet tettek arra, hogy január végéig utolérik magukat, az eddig lejelentett hibákat kijavítják. A Városi Rendészet minden hónap utolsó hetében a teljes várost leellenőrzi és bejelenti a hibákat, amiket amint utolérte magát az MVM két héten belül javítanak. Bízom benne, hogy ez végre elhozza a megoldást a rengeteg meghibásodás kiküszöbölésére.

Köszönöm Ózd Városi Rendészet munkáját a témakörben, gondoljanak csak bele mekkora munka a város összes 5500 lámpatestét átnézni, és egyesével egy internetes rendszerbe bejelenteni a hibás darabokat! Le a kalappal előttük!

Ezen felül pedig a LED-es korszerűsítés annyi előkészület után hamarosan közbeszerzési fázisba lép, ahol várjuk majd a cégek jelentkezését a kivitelezésre. Bízom benne, hogy még ebben az évben elkészül és szeretett városunknak modern, fényszennyezésmentes, alacsonyabb energiafelhasználású közvilágítása lesz. Amire már előre készülni lehet az az, hogy a családiházas övezetekben erősebb fény várható, hiszen LED-esben nincs is olyan gyenge fényforrás, amik a múltban fel lettek szerelve. Én már nagyon várom!” – írta Janiczak Dávid.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek