Semmi új nincs a Fidesz ingyenes tömegközlekedéses ötletében, Veres Pál ugyanis már tavaly felvetette ezt

Megosztás

A Fidesz egyik nagy dobása lehet a kampányban, hogy a keddi bejelentés alapján a 14 éven aluliak ingyen használhatnák a tömegközlekedési eszközöket (Miskolcon is), a közalkalmazottak is komoly kedvezményt kaphatnak. Újdonságnak hangzik, pedig Veres Pál polgármester már tavaly is felvetett egy nagyon hasonlót megyeszékhelyünkön.

Az országos hírű bejelentés alapján a Minap.hu érdeklődött a miskolci önkormányzatnál, hogy terveznek-e hasonló kedvezményeket bevezetni az MVK járataira. Szerkesztőségünknek küldött válaszában a hivatal sajtóosztálya emlékeztetett arra, hogy Veres Pál polgármester a decemberi közgyűlésen elmondott expozéjában már megfogalmazta a város erre vonatkozó álláspontját: “Vizsgáljuk a lehetőségét annak, hogyan lehet minél több embert bevonni a tömegközlekedésbe. Vizsgáljuk például azt is, hogyan adhatunk minél nagyobb kedvezményt a 14 éves kor alattiaknak, hogyan tudunk generációkat újra a tömegközlekedésre szoktatni, ezzel csökkenteni a város környezetterhelését.”

Az erre vonatkozó tervek, felmérések tehát már készülnek, és – mint az a fenti válaszból is kiderül – ezek nem kizárólag a 14 év alattiak utazási kedvezményére koncentrálnak, hanem egy sokkal komplexebb megoldás felé mutatnak, alapulva véve Miskolc azon célkitűzéseit, hogyan lehet klímatudatosabb a város tömegközlekedése, és hogyan lehet annak energiafüggőségét csökkenteni – tudták meg a miskolci önkormányzattól.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek