A Magyar Közút felelős a Búza téri aluljáró romló állapotáért

Megosztás

Néhány nappal ezelőtt sokan felháborodtak azon, hogy a hosszú évtizedek elhanyagoltsága után felújított Búza téri aluljáró plafonjáról elkezdett leválni a festék. A legtöbben a felújítást és a kivitelezést okolták, azonban most kiderült, hogy valójában a Magyar Közút felelős a problémáért.

Szunyogh László Miskolc város főépítésze a Facebook-on reagált a lakosok kérdéseire.

Bár nem a főépítész dolga a karbantartás, felújítás, műszaki ellenőrzés, de megnézzük, mit lehet tenni. Valószínűleg nem jó már a szigetelés, csak ez a lepukkant felületeknél nem volt feltűnő. Az újraszigetelés, sajnos, nem is egyszerű, nem is olcsó.

A miskolci városháza sajtóosztálya megerősítette a főépítész véleményét. Válaszukban lerántották a leplet a probléma valódi okáról.

“A Miskolc Városgazda Nonprofit Kft. a Búza téri aluljáró lépcsőkarjainak felújító karbantartási munkáit és az aluljáró világítótesteinek cseréjét végezte a munkálatok során. A mennyezeten egy tisztasági festés történt, a megkopott, koszos felület felújítása érdekében. A festési munkák során tapasztaltuk, hogy az aluljáró mennyezetén keresztül, a felette lévő útpályáról beázások keletkeztek, melyek visszavezethetőek a pályaszerkezet és az aluljáró födémje közötti, közel 50 éves vízzáró szigetelés elöregedéséhez.” – írták a Boon.hu megkeresésére.

A lemállásokat a vízbeszivárgások okozzák és nem a hanyag munkavégzés. Az aluljáró szerkezeti része és a felette lévő közút nincs önkormányzati tulajdonban, hanem a Magyar Közút Zrt. kezelésében található, így a szigetelés javítását a kezelőnek kell elvégeznie. Sajnos amíg a szigetelés javítása nem történik meg, a beázások folyamatosak lesznek. Társaságunk kapcsolatban van a Magyar Közút Zrt.-vel a probléma orvoslására vonatkozóan, és kérte a mielőbbi intézkedések megtételét.”

Így a városvezetés ugyan rendbe tette a több évtizede elhanyagolt aluljárót, a magyar állam fenntartásában lévő Magyar Közút egyelőre nem végzett hasonló fejlesztéseket, javításokat. Ennek következtében az állami útszakasz elhanyagolt vízelvezetése és szigetelése folyamatosan rongálja a város vagyonából rendbe hozott Búza téri aluljárót, ami nemcsak a miskolciak szépérzékére, de a pénztárcájára is káros, hiszen az ebből adódó hibákat és állapotromlást ismét a városnak kell majd rendbe hoznia.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek