Zenetörténeti séta a Grafitemberrel

Megosztás

Ismét zenetörténeti sétán vehetnek részt az érdeklődők Miskolcon. A programot legutóbb tavaly márciusban rendezték meg, most, egy év elteltével ismét lehetőségünk lesz részt venni ezen az igazán érdekesnek ígérkező kulturális programon.

„Élénk, nagylelkű, kissé bohócos, minden egyhangúságtól mentes természet, kinek eredetisége mindezek ellenére utat tör magának.” – ezt a mondatot Liszt Ferenc fogalmazta meg Miskolc egyik leghíresebb szülöttéről, Reményi Ede hegedűművészről. Többek között róla is beszél Merényi Dániel és Bősze Ádám a legközelebbi miskolci zenetörténeti sétáján.

“Tartsanak velük erre a tartalmasnak ígérkező két órára, amelyen a város zeneéletének közeli és távoli múltjáról lesz szó. Persze a Himnusz évében Kölcsey Ferenc sem maradhat ki: miskolci látogatásának emlékét márványtábla őrzi. II. Rákóczi Ferenc nyomán a Rákóczi-indulót is felidézik (még talán közös éneklés is lesz, ha valaki ismeri a szövegét), de olyan, mára már kevésbé ismert muzsikusokkal is találkozhatnak, mint Vándor Sándor, vagy Brunszvik Teréz” – írták a felhívásban.

Az esemény a a Tudomány és Technika Háza mögötti parkolóból indul február 4.-én 11 órai kezdettel. Jegyvásárlásra ide kattintva van lehetőségük.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

 

Kapcsolódó cikkek