Nem adja fel a borsod megyei család, hogy megtalálja elveszett kutyáját

Megosztás

Leia már két hónapja eltűnt, de minden követ megmozgatnak, hogy megtalálják, nem adják fel egy percig sem. Most a nyilvánosság segítségét kérik, hátha sikerül.

A kétéves berni pásztor még szeptember első napjaiban lógott meg egy bükkaranyosi család udvaráról, akiknek nagyon hiányzik. Mintegy két hónapja keresi égen-földön berni kutyáját Szilagyi-Bereczki Tímea, aki végső elkeseredésében kereste meg a Minap.hu szerkesztőségét, hátha olvasóik segítségével meglelhetik az eltűnt ebet.

– Leia még szeptember 3-án szaladt el bükkaranyosi otthonunk udvaráról. Ettől a perctől széles körben keressük, plakátolunk, szórólapozunk, átfésültük a környező falvakat, erdőket, interneten talán több tízezer megosztásnál is járunk a Facebook oldalán, helyi online napilapok is megosztották, eltűnt kutyás oldalak, menhelyek, gyepmesteri telepek. Az elmúlt két hónapban rengeteg hívást kaptunk, hogy itt vagy ott láttak berni pásztort. Mi mindig azonnal indultunk reménykedve, sokan kapcsolódtak a keresésbe, de mindig valaki más kutyája szökött el, soha nem a mi kutyánkat találtuk meg – részletezi a hónapok óta tartó kálváriájukat Tímea.

Mint mondta, abban reménykednek, hogy valaki befogadta és állatszerető ezáltal talán magáénak tekinti őt. “Mivel ivartalan szaporítási célra nem használható. Ez is egy opció, hogy emiatt tartották meg. Chipje van, amelyen ELTŰNT státusz feltüntetve” – mondja Tímea hozzátéve, arra gondolnak, hogy Leia talán olyan helyen van, ahol nem követik a közösségi portálokat és a szórólapjuk sem jutott el oda.

Kiemeli, Leia kétéves ivartalan szuka- idén márciusban fogadták őt örökbe, már felnőtt kutyaként. “Három kutyus és hat cica fogadta őt el azonnal, konfliktus nélkül. Négy gyermekünk van, nagyon állatbarátok vagyunk, Leia is családtag. Négy kutyánk közül kettőt menhelyről kettőt (közte Leiát is) családtól fogadtunk örökbe. A hat cicából három kóbor volt, mentettük őket. Nagyon hiányzik nekünk Leia, bízunk benne, hogy jól van, de nagyon szeretnénk, ha visszakapnánk őt – fűzte hozzá Tímea, aki leszögezte: nem adják fel a keresést, a nyomravezetőnek pedig magas jutalmat ígérnek.

Tímea az olvasóktól azt kéri, ha látják Leiát, vagy tudják hol van, jelentkezzenek az alábbi elérhetőségeken:
+36 20 519 61 64
[email protected]

Hátha a fotók is segítenek a keresésben. Próbáljunk segíteni a családnak megtalálni a kutyust.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek