Nyitott kocsijában még az értékeit is benne hagyta a BAZ megyei férfi, a tolvaj akcióba is lépett

Megosztás

A tolvaj csak “bepróbálkozott” a kocsi ajtajánál, hátha nyitva van, köszönte szépen a lehetőséget, nyitva volt. Óriási felelőtlenség már nyitott ajtóval otthagyni is a kocsinkat Borsod megyében, nemhogy értékekkel tele.

A történet vége azonban így hangozna: szerencse Szerencsen. Mivel végül meglettek a lopott holmik és a pénz is, szinte hihetetlen mázli. A lopás Rátkán történt, a szerencsi rendőrök visszaszereztek szinte mindent. A részletekről a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőrkapitányság számolt be a közösségi médiában.

Csak a kocsiban ne! Nyitva hagyott autóból lopott el táskát egy férfi Rátkán, még január 4-én. A 36 éves tolvaj iratokat és közel 300 000 forintot zsákmányolt.

A bejelentést követően a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai már másnap azonosították, és elfogták a férfit. A tolvaj beismerő vallomást tett, s többek között azt mondta el a nyomozóknak, hogy csak „bepróbálkozott” hátha nyitva van az utcán parkoló autó. Hát nyitva volt.

Csak a kocsiban ne!

A Szerencsi Rendőrkapitányság az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a közterületen leparkolt járműveiket ne hagyják nyitva, és kiváltképp ne felejtsék a kocsiban az indítókulcsot! Érdemes az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni! Az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben. Látható helyen se hagyjanak semmit, hiszen azok lehetőséget kínálhatnak az elkövetőknek.

Extra információ: A rendőrök visszaadták jogos tulajdonosának az ellopott iratokat, és a pénzt, amiből csak pár ezer forint hiányzott.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek