Társadalmi együttműködés erősítése Lyukóvölgyben

Megosztás

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Program keretében valósította meg a (TOP-6.9.1-16-MI1-2020-00001 számú) „Társadalmi együttműködés erősítése Lyukóvölgyben” című projektet, melyben konzorciumi partnerként vett részt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény (MESZEGYI). 

A program elsődleges célja az volt, hogy jövőképet nyújtson a Lyukóvölgyben élők számára. Átfogó célként került megjelölésre a helyben élő lakosság integrációjának elősegítése, a közösségi kohézió erősítése, valamint a mentális problémák csökkentése. 

Ezen célok megvalósításában a konzorciumi partnerek aktív szerepet vállaltak és olyan szociális, oktatási, mentálhigiénés, kompetenciafejlesztő, foglalkoztatási, egészségügyi programokat szerveztek  a lakosság számára, mint például környezetvédelmi programok, sportfoglalkozások, színházlátogatás. A közösségfejlesztő programok mellett mentorálási, életvezetési-; és munkavállalási tanácsadást, valamint folyamatos szociális munkát biztosítottak a partnerek a Lyukóvölgyben élőknek: 240 fő részére egyéni fejlesztési terv készült, a projekt utolsó nagyobb helyi közösséget megmozgató eseménye a november 25-én megrendezésre került családi nap volt.

A program célcsoportjába a Lyukóvölgy területén élő, halmozottan hátrányos helyzetű, alacsony, illetve elavult iskolai végzettséggel rendelkező, jellemzően szociális és anyagi gondokkal küzdő egyének és családok tartoztak, de a program a terület egésze számára is nyújtott olyan szolgáltatásokat, amelyek segítették a hátrányos helyzetű emberek felzárkózását és a település életébe történő integrációját. 

A program 2020. november 1.- 2023. november 30. között valósult meg. A projekt 100 %-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. A támogatás összköltsége 258 507 944 Ft

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó:Boon.hu

Kapcsolódó cikkek