Durva vonatbaleset, kisiklott és részben felborult egy tehervonat, de a miskolci vonalon is voltak gondok

Megosztás

A tehervagonok hatalmas pusztítást végeztek, a vasúti közlekedés még hosszú napokig nem áll helyre. Rengeteg nemzetközi és belföldi vonat esetében kell hosszabb eljutási időre, vagy pótlóbuszra számítani, miután Észak-Magyarországon, egy állomáson az ominózus tehervonat kilenc kocsija kisiklott, amiből négy ráadásul fel is borult.

A MÁVINFORM közösségi oldalán azt írja, bár a kisiklott tartálykocsikban nem volt semmi, de nincsenek kitisztítva, emiatt pedig a MÁV vegyi elhárító csapata és a Katasztrófavédelem szakemberei egyaránt a helyszínen vannak, szerencsére nem észleltek szivárgást.

Rongálódott a vasúti pálya, a váltó, a jelzőberendezések, egyelőre megbecsülni sem tudják a kár mértékét és a teljes helyreállítás idejét. Az elsődleges céljuk, hogy legalább egy vágányon szabadon meginduljon a közlekedés.

Rengetegen látták már a baleset helyszínén készült videót, amit egy helyi lakos osztott meg:

„A Metropolitan EuroCity vonatok eredeti szerelvényei egyelőre Szobról fordulnak vissza Pozsony felé. Szob és Vác között mindkét irányban pótlóbuszok szállítják az utasaikat, Vác és a Nyugati pályaudvar között pedig motorvonat közlekedik a nemzetközi vonatok szerelvényei helyett mindkét irányban” – közölte a MÁV.

A miskolci vonal sem úszta meg. Már a balesetet megelőző órákban is voltak gondok.

“A Miskolcról Füzesabonyba 03:55-kor elindult vonat (5039) meghibásodott Nyékládházánál, emiatt nem közlekedik tovább. Az utasok az onnan 5:13-kor továbbinduló vonattal (5017) utazhatnak Füzesabonyig. ❌A Füzesabonyból 5:01-kor Miskolcra induló személyvonat (5030) nem közlekedik. Helyette a Füzesabonyból 6:02-kor továbbinduló vonattal (5040) utazhatnak az utasok Miskolcig.”

“A Nyíregyházáról 4:40 helyett 5:20-kor Miskolcra elindult személyvonat (5129) 35-40 perces késéssel közlekedik.”

A délután sem telt zökkenőmentesen. “A szlovák vasúttársaság tájékoztatása szerint a Kassáról a Keleti pályaudvarra tartó, Hidasnémetiből 16:26-kor továbbinduló Hernád InterCity (IC 193) 50 perces késéssel várható a határállomásra.

Emiatt a Miskolcról 17:42-kor Hidasnémetibe induló személyvonat (5342) várhatóan 30 perces késéssel közlekedik.

A vonatbaleset képei:

Kép: MÁVINFORM Facebook oldala

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek