Átadták a Szent János Házat Miskolcon

Megosztás

Az Európai Unió támogatásával a Szimbiózis Alapítvány három társasházi lakást és egy családi házat vásárolt meg Miskolcon, melyeket felújítottak. Az ingatlanok összesen huszonegy fogyatékossággal élő személynek biztosítanak otthont, tájékoztatták a sajtót és az érdeklődő lakosokat a pénteki avató ünnepségen.

Veres Pál polgármester hiánypótlónak nevezte az alapítvány tevékenységét, valamint kitartó munkáját. A városvezető szerint ez rámutat a civil szervezet értékteremtő és eredményes munkájára.

A Szent János Házzal nem érnek véget a fejlesztések, energetikai korszerűsítést hajtottak végre, egy kilenc személyes kisbuszt vásároltak, valamint új eszközök beszerzését biztosították, mindezeket összesen fél millárd forint forrásból.

Az értelmileg sérült fiatalokat a Szent János Ház, ahova hamarosan beköltözhetnek, 24 órás felügyeletben részesíti. Jakubinyi László, a Szimbiózis kuratóriumi elnöke a Minapnak azt mondta, sokat tanultak a megvalósítás és kivitelezés alatt, illetve hangsúlyozta a családok biztonságos ellátását és a tervezhetőségét fontosságát.

Az első lakó, Krisztina

Az első lakó, Krisztina már a névtábláját is kihelyezte a szobája ajtajára, édesanyja úgy fogalmazott, itt talán egy olyan saját otthont alakít ki magának, és olyan társakkal lehet együtt, akikkel jól érzi magát, és akkor is minden rendben lesz vele, ha személy szerint ő már nem tud gondoskodni róla.

Képek: Mocsári László

Kapcsolódó cikkek