Zárt csapadékvíz-elvezető árok, 22 új parkolóhely: fontos beruházás zárult le Kazincbarcikán

Megosztás

A csapadékvíz-elvezető árok zárttá tétele szeptember végén kezdődött Kazincbarcikán, a Tardonai úton, mostanra pedig a beruházás másik részével, 22 új parkolóhely létesítésével is elkészültek. Az önkormányzat kiemelt szempontként hangsúlyozta, hogy szerették volna minél biztonságosabbá tenni a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolába érkező, vagy távozó gyerekek közlekedését.

A beruházás nagy könnyebbséget jelent mind az autósoknak, mind az iskola környékén a reggeli órákban és délután közlekedő gyerekeknek, valamint szüleiknek. Bukó Géza önkormányzati képviselő szerint ezentúl sokkal biztonságosabban közlekedhetnek a suliba érkező szülők és gyerekek.

A Tardonai úton eddig nyílt csapadék-elvezető árok volt, mostanra ezt zárttá alakították, ami egy optimálisabb elvezetési mód.

Emellett, mivel egy forgalmas területről szó, 22 új parkolóhelyet létesítettek, de Harda Attila képviselő tájékoztatása szerint a munkálatok nem fejeződnek be véglegesen és további bővítésre lehet számítani a későbbiekben.

„Igazából csak forgalomlassításról beszélünk az adott területen, ugyanis a Tardonai út kellő szélessége nem indokolja azt, hogy bárminemű, akár félsávos, akár teljespályás útzár igénybevételére lenne szükség” – közölte a fejlesztéssel járó esetleges kellemetlenségekre kitérve még szeptemberben a Barcika Projekt Kft. ügyvezetője, Dr. Juhász Hajnalka a Kolor TV-nek.

Az idei év utolsó testületi ülésén már el is fogadták a költségvetést, ami lehetővé teszi a parkolóhelyek kialakítását.

Kép: KolorTV pillanatkép

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek