Ön kinek adna városi kitüntetést?

Megosztás

A miskolciak javaslatait várják arra vonatkozóan, hogy önök szerint ki érdemelné meg a város kitüntető címeit és díjait. Január 12-ig várják a javaslatokat.

Miskolc közgyűlése az általa létrehozott kuratórium javaslatai alapján, Miskolc város napja alkalmából hagyományosan kitüntetéseket, díjakat adományoz.

Javaslatokat minden miskolci állampolgár, valamint Miskolcon működő civilszervezet, közösség, gazdálkodó szervezetek, szakmai szövetségek, érdekképviseletek és egyházak tehetnek.

Miskolc város napján az alábbi díjakat és kitüntetéseket osztják majd ki:

Miskolc város díszpolgára kitüntető cím, Pro Urbe kitüntető cím, Gálffy Ignác-életműdíj, Herman Ottó tudományos díj, Szemere Bertalan közéleti díj, Szabó Lőrinc irodalmi díj, Kondor Béla képzőművészeti díj, Reményi Ede zenei díj, Déryné színházi díj, Miskolc város építészeti alkotói díj, Bizony Ákos kitüntető jogi díj, Benkő Sámuel-díj, Pedagógiai díj, Miskolc város turizmusáért díj, Az év sportolója díj, Miskolc város sportjáért díj, A civilek támogatásáért díj, Az év civil szervezete díj, Pro Minoritate díj, Nívódíj, Az egyetemért – a városért díj.

A jelöléshez szükséges letölthető adatlap és a támogató nyilatkozat a miskolc.hu-n az „Önkormányzat által meghirdetett pályázatok” menüpont alatt található meg. A kitöltött és aláírt eredeti adatlapot a részletes indokolással és a kitüntető cím megjelölésével legkésőbb január 12-e, péntekig fogadja az önkormányzat postai úton a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, 3525 Miskolc, Városház tér 8. címen.

A borítékon kérik feltüntetni: „Miskolc város napja – díj”. A dokumentumokat elektronikus úton is szükséges elküldeni a [email protected] e-mail-címre.

Az adatlap és indokolás leadásával a jelölő, a támogató és a jelölt elfogadja az adatkezelési szabályzat rendelkezéseit. Az adatlapon a vonatkozó négyzet bejelölésének elmulasztása esetén a jelölést nem lehet figyelembe venni, és az adatlapot meg kell semmisíteni.

Idén Lehoczki László és Dr. Bod Péter Ákos lettek Miskolc díszpolgárai. A további díjazottakról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek