Újabb hatalmas sikert aratott a miskolci Balla Riana Emma

Megosztás

Ismét hatalmas sikert ért el a fiatal miskolci sztár. Ezúttal az ausztráliai Sydneyben nyert díjat.

Balla Riana Emma sikert sikerre halmoz, fiatal kora ellenére. Korábban a Borsod24 is készített vele interjút, amelyet itt olvashatnak. A fiatal tehetség azóta sem állt meg, sorra nyeri a rangosabbnál rangosabb díjakat.

A mindössze 12 éves Riana nemrég megalkotta saját filmjét, a Rianást, amelynek ő írta a forgatókönyvét és ő játssza a kisfilm főszerepét is. A film világszerte meghódította a nézőket és a kritikusokat, a legnevesebb filmfesztiválok dobogóira jutva fel. Díjat nyert már New Yorkban, Cannes-ban, Chicagoban, Brazíliában és Svédországban is. Most újabb örömhírt  jelentett be a család: ismét díjat kapott a Rianás, ezúttal Sydney-ben a Titan Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol Balla Riana Emmát az év legjobb színésznőjének választotta a zsűri, valamint a film az „Év Legjobb Kísérleti Filmjének” járó díjat is elnyerte.

Riana filmje már 4 kontinensről összesen 99 díjat tudhat magáénak. Számos díjat nyert az operatőr, a zeneszerző és a rendező is, valamint Rianát díjazták forgatókönyvíróként és színésznőként is, a Sydney-ben kapott elismerés azonban kiemelkedő, hiszen a felnőtt színészekkel egy kategóriában versenyezve ítélték a 12 éves Rianának az év legjobb színésznője díjat. 

Ez a díj kiemelten fontos szakmai elismerés Riana számára, hiszen filmes szakemberekből álló, 12 tagú nemzetközi zsűri ítélte őt az Év Legjobb Színésznőjének. Tehát a felnőtt színészekkel egy kategóriában versenyezve választották őt a legjobbnak” – mondta Daragó Laura, Riana édesanyja és a film rendezője.

 Laura azt is elmondta a Borsnak, hogy a díjátadó gála 2024. január 20-án lesz Sydney-ben, vörös szőnyeges felvonulással és koktélpartival, az eseményen azonban Riana nem tud személyesen részt venni. A stábot Csík Mercédesz, Sydney-ben élő filmbarát képviseli majd. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Borsonline

Kapcsolódó cikkek