Ötletek panel fürdőszobák felújításához

Megosztás

A panel fürdőszobák rendszerint kis méretűek, elavultak, így sokan vágnak bele a korszerűsítésbe, ami elsőre egyszerűnek tűnhet, azonban menet közben szembesülnek vele, hogy mégsem olyan könnyű feladat.

Az építési technológia sajátosságából adódik az egyik legfőbb probléma, nevezetesen a vízvezetékek és a padlóösszefolyó áthelyezésének nehézsége, illetve a rendelkezésre álló szűkös helyből adódó kihívások. A felújítás lehetőséget teremthet nemcsak a szaniterek, szerelvények cseréjére, de a helykihasználás optimalizálására is, hogy az új fürdő ne csak szép, de kényelmesen használható is legyen. Fogadd meg tippjeinket, ötleteinket a panel fürdőszobák felújításához!

Tervezés nélkül bele se kezdj!

Jó megoldás lehet egy új elrendezés, a meglévő kád kiváltása a Zuhanykabin.hu korszerű és változatos zuhanykabin megoldásai segítségével. Így jelentős helyet nyerhetünk, ezáltal a fürdőt szellősebbé tehetjük. Azonban a felújításhoz nemcsak elképzelések kellenek, hanem konkrét tervek is pontos méretekkel, ez ugyanis a kulcsa minden változtatásnak akár az elavult szaniterek kiváltása, akár a jobb térkihasználás miatt vágunk bele a nagy munkába.

Érdemes lehet többféle változatot felvázolni, szakemberrel látványterveket készíttetni, hogy a minden szempontból legelőnyösebb verzió valósulhasson meg, és komfortos, jól használható helyiséggel bővüljön az otthon.

Megújulás A-Z-ig

A szaniterek és csaptelepek cseréjével nemcsak a fürdőszoba megjelenését javíthatjuk, hanem hosszú távon pénzt takaríthatunk meg, amennyiben modern, víztakarékos csaptelepekre, WC-re cseréljük a régieket. Léteznek kifejezetten a szűk panel fürdőszobákba tervezett mosdók, kádak, zuhanykabinok.

A csempe és a padlóburkolat cseréjével teljesen új, stílusos és modern arculatot adhatunk a régi fürdőnek. Bátran variálhatjuk a színeket és mintákat, azonban arra figyeljünk, hogy azok optikailag ne nyomják még jobban össze a helyiséget!

Ma már számtalan praktikus, akár panel vizes helyiségbe tervezett fürdőszobabútor közül választhatunk, akár falra szerelhető, akár padlóra állítható megoldást keresünk, de beépített polcokat is készíttethetünk. A tárolóhelyekkel rendet tarthatunk, csökkenthetjük a zsúfoltságot.

Működő optikai trükkök

A tükrök lakberendezésben betöltött szerepéről sokat lehetne írni, igazi barátai a kis és sötét helyiségeknek, ugyanis növelik a fény- és térérzetet, nem mellesleg a fürdőkben rendkívül hasznosak is a különféle tevékenységekhez.

A fények, a világítás is nagyszerű hangulatot kölcsönöz a helyiségeknek, használjunk általános megvilágítást és irányított fényforrásokat, utóbbiak a fürdőben elengedhetetlenek sminkeléshez, borotválkozáshoz!

Inspirálódj több forrásból, és hozd ki a panel fürdőszobából a legjobbat, ne zsúfold tele, inkább igyekezz maximálisan kihasználni a rendelkezésre álló helyet ötleteink segítségével! Az igényeidhez és stílusodhoz szabott egyedi fürdőszoba nemcsak esztétikus, de kényelmesen használható is legyen!

Kapcsolódó cikkek