Leszakadt a plafon a miskolci kollégiumban, az ágyra is hullott törmelék

Megosztás

„Biztonságos a 4. számú kollégium? Nem ártana teljes átvizsgálás?” – A napokban egy olvasónk ezekkel a kérdésekkel kereste meg szerkesztőségünket és néhány fényképpel, amelyeken az látható, hogy tenyérnyi darabok szakadtak le a miskolci kollégium egyik szobájának mennyezetéről.

A Miskolci egyetem E/4 – es kollégiumának 114 –es szobájában leszakadt a vakolat. A kollégium lakói szerint már két évvel ezelőtt is történt hasonló eset. Szerencsére akkor sem és most sem esett baja senkinek, annak ellenére sem, hogy egy lakott helyiségről van szó és éppen egy ágyra hullott a törmelék.

A Miskolci Egyetem hallgatói által lakott épületben gyorsan híre ment az esetnek, így jutott el a fotókkal illusztrált levél a Borsod24 szerkesztőségéhez is.

Levélben fordultunk a Miskolci Egyetemhez, mivel arra voltunk kíváncsiak, hogy tudnak-e az esetről és azt is megkérdeztük, hogy mikor történt felújítás a szóban forgó épületben, illetve hogyan tudják elkerülni a hasonló baleseteket.

„A Miskolci Egyetem kiemelt figyelmet fordít hallgatók kollégiumi elhelyezésének színvonalára, ennek keretében az elmúlt évben teljesen megújult az E/1 kollégium, és jelenleg éppen zajlik az E/5 és E/6-os kollégiumi épületek modernizálása.

Az egyetemi kollégiumokban minden tanulmányi félév előtt megtörténik a műszaki szemle, a szükséges javítások és karbantartások elvégzése. A beköltözés után a bentlakó hallgatóknak a feladata a tapasztalt problémák bejelentése a monitoring rendszeren keresztül, amiket az illetékes szakemberek rövid határidővel igyekeznek javítani.

A kérdésben érintett E/4-es épület állapota megfelelő, teljes mértékben biztonságos.

A kollégiumi szobában történt részleges vakolatleválásnak nem volt semmilyen előzménye, amelynek következtében ilyen probléma kialakulására számítani lehetett volna. A szoba lakóitól sem érkezett bejelentés repedésekről vagy más problémáról.

A részleges vakolathullást követően a hallgatókat ideiglenesen átköltöztettük egy másik szobába, a javítás azonnal megkezdődött és a napokban be is fejeződik.

Az E/4-es kollégium felújítása is szerepel az egyetem kollégium felújítási programjában. A tervezett átalakítás első számú oka a modernizálás, a szolgáltatási színvonal emelése: a kollégiumépületben 1 és 2 ágyas szobaegységeket alakítunk ki saját zuhanyzóval és minikonyhával.”- írta válaszában a Miskolci Egyetem.

Megkerestük a hallgatókat is, hogy kiderítsük milyen az élet az E/4 -es kollégiumban? Az általános vélemény szerint a kollégiumban alapvetően jó a hangulat, mindig van élet a folyosón és kifejezetten jó a közösség. A leszakadó plafon után sem változott az itt élők véleménye, sőt sokan csak egy vicces sztoriként hivatkoznak a döbbenetes esetre.

Szerző: Horváth Péter

Beküldött fotó

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek