Búza tér újratöltve? Mintha nem teljesen stimmelne a Dayka-átkötésnél minden

Megosztás

A Búza téri aluljáró felújításánál a lépcsők nem sikerültek elsőre túlságosan jól, ezért alaposan elhúzódott a felújítás. A Dayka-átkötéssel kapcsolatos munkálatok nagyjából véget értek, az eredmény azonban nem mindenhol lenyűgöző.

Ennél a résznél a korlát már véglegesnek tűnik, márpedig akkor nagyon furcsa belegondolni, hogy mennyi lehetséges problémát vet fel az, amit a kép jobb oldalán látunk. A járda szélessége ugyanis a kritikus lépcsőnél nemhogy egy méter nincs meg, de talán még egy fél méter sincs. Az alapvető problémára Benő hívta fel a figyelmet a közösségi médiában, a kép pedig szintén alátámasztja az aggályokat.

A legkritikusabb rész a Meggyesalja utca 2. számnál található. Itt a járda szélessége a posztoló szerint 45 centiméter, márpedig ez számos alapvető problémát felvet.

Kornél kritikája: “Engem meg megbüntetnek, ha autóval/motorral nem hagyok 1,5 méter helyet a gyalogosnak. Itt hogy megy el egy kerekesszékes, vagy egy ikerbabakocsis anyuka?!” Csongor reakciója: “Sajnos a képen nem látszik, hogy a korlátrögzítő talpak egy anyagból vannak e, mert ha nem, akkor pocsékolás a dupla oszlop! Ha külön lennének, akkor költözés esetén ki lehetne szerelni! Az biztos, hogy az igen tisztelt tervezők és kivitelezők nem gondolták végig! “

Volt, aki a szemmel láthatóan négy helyett három sávot kritizálta, hogy az bizony nem négy. De ez a korlátos szakasz valóban nem tűnik éppen telitalálatnak. A Búza téri aluljáróval szemben azonban itt igen kevés a mozgástér bármiféle korrigálásra. Ez akkor már így marad, ez a végleges kinézet?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek