Befejeződtek a Dayka-átkötés munkálatai

Megosztás

Nagyon hosszú munkafolyamat végére kerül pont hamarosan, a Dayka utcát meghosszabbították, így új, alternatív elkerülő útként működik egy korábbi, hatalmas forgalmat lebonyolító út segítségére.

A fejlesztés keretében a Dayka utcát meghosszabbították a Szinva-hídtól, a Petőfi utcai csomópontból indulva a Meggyesalja utcáig, így új, alternatív elkerülő útként működik a Rácz György utca (következésképpen a Dísz tér övezete, a belváros) forgalomcsillapítása érdekében. A Meggyesalja utca Avasalja utca felőli vége háromsávossá bővült, kétirányú forgalommal, új forgalmi renddel.

A projekt részeként felújították a Kálvin János, a Rácz György és a Petőfi utcák érintett részeit. Zaj-csillapító burkolatot kapott a Rácz György utca, a Petőfi utca elejére pedig térkőburkolat került. A beruházás fontos eleme, hogy új forgalmi sávok és ezzel párhuzamosan új buszöblöket alakítottak ki. A megváltozott forgalmi rendnek köszönhetően a Rácz György és a Petőfi utca is úgynevezett forgalmi csillapított övezetté alakult. Négy új jelzőlámpás csomópontot is kiépítettek gyalogátkelőhelyek kialakításával.
 
A „Dayka utca térségében megvalósuló forgalomcsillapítási intézkedések” című projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósult meg. A vissza nem térítendő támogatás összege 1 840 828 529 Ft. A projektről további információt a www.miskolc.hu oldalon olvashatnak – tudhattuk meg a Miskolci Városháza sajtóosztályától.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek