Kiválóan sikerült a második adventi vasárnap is Kazincbarcikán

Megosztás

A reményt szimbolizáló második gyertya lángja ezúttal Szitka Péter polgármester keze nyomán lobbant fel adventvasárnap Kazincbarcikán.

Előtte azonban számtalan izgalmas programban lehetett részük a vizuális- és gasztroélményekkel is kényeztetett barcikaiaknak a Fő téren rendezett meghitt városi ünnepségen – írja a Kolorline.hu.

Nehéz volt eldöntenie a kazincbarcikaiaknak, hogy december 10-én, vasárnap, melyik érzékszervük csábításának engedjenek a Fő téren zajló adventi rendezvényen. A gasztroteraszon ugyanis ínycsiklandó illatok fogadták a látogatókat, a fényfestés és a díszkivilágítás pompás csillogása fotózkodásra hívogatott, de a fellépők dalai is vonzották a tömeget.

Varázslat és Jégvarázs

A programokat a családias advent jegyében szervezte Kazincbarcika Város Önkormányzata. A gyerekek számára láthatóan az Elsa hercegnő és Harry Potter szereplésével zajló cosplay-show bizonyult a legizgalmasabbnak.

Látvány és gasztronómia

Az énekes produkciók szüneteiben sokan célozták meg a gasztroteraszt, hogy helyben készült ételekből, desszertekből és italokból válogassanak a városi vendéglátóhelyek kínálatából. Ehhez most is nagyszerű díszletként szolgált a múlt vasárnap sikerrel debütáló, kivilágított óriásmackó — a többi látványos térelemmel együtt — a szelfik vagy a családi fotók elkészítéséhez.

A közös karácsonyfa díszítése viszont kicsik és nagyok között egyaránt népszerű és sikeres volt. Akikben volt nyitottság, egy-egy gömböt elvehettek, hogy aztán arra ráírhassák kedvenc idézetüket vagy éppen családtagjaik nevét. A díszek végül az élőfára kerültek fel, felöltöztetve a karácsonyfát.

Kazincbarcika második adventi ünnepségen Szitka Péter polgármester gyújtotta meg a remény lángját. A városvezető szerint a várakozás időszakát még szebbé teszi, hogy olyan programokat sikerült a Fő térre varázsolni, amire a lakosság nagy része megmozdult. 

„Ezen a napon is nagyon sokan látogattak ki a programra, és természetesen a harmadik adventi vasárnapon is hasonlóan izgalmas eseményekkel várunk mindenkit. Szeretnénk, hogy ez az időszak az itt élők számára a meghittségről szóljon, az adventi gyertyák lángja pedig hozza el a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet a kazincbarcikaiak mindennapjaiba” – fogalmazott Szitka Péter.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek