Tudjuk-e, milyen hatalmas csomagok érkeztek az Avasra?

Megosztás

Aki nem szakmabeli, meg tudja-e mondani, pontosan milyen hatalmas “dolgokat” szállítottak Miskolcra a keddi napon? Annyit előre elárulunk, hogy a lakosok ennek nagyobb üzembiztonságot köszönhetnek a jövőben.

Még egy kis segítség? Ugyanezek a hatalmas tárgyak hátulnézetből.

Hogy mik is ezek? Új pótvíztartályokat telepített a MIHŐ az Ifjúság utca 22. szám alatti hőközpont területére. A részleteket a Minap.hu osztotta meg.

A beemelési munkák előtt a hőszolgáltató főmunkatársa elmondta, hogy az avasi hőkörzetet jelenleg a fűtőműből látják el távhővel, azonban amikor az avasi lakótelep épült, akkor még egy ideiglenes olajtüzelésű kazánházból látták el innen ezt a körzetet.

Bernáthné Barczi Judit, a MIHŐ Kft. koordinációs és kommunikációs főmunkatársa a Miskolc Televíziónak hozzátette, a fűtőműre az 1970-es évek közepén csatlakozott a társaság, és a telephelyen maradt régi tartályokat azóta pótvíz tárolására használták. Ha a rendszerben lyukadás történt, ezekből töltötték vissza az elszivárgott vizet.

– Ezek a tartályok azonban mára elöregedtek, használatuk nehézkes volt, ezért elindítottunk egy beruházást, aminek az összköltsége mintegy 180 millió forint. Négy új, összesen 420 köbméteres tartályt telepítünk. Ezek korszerű technológiával, műanyag bevonattal készültek, tehát korróziómentesek. Ezáltal nőni fog az avasi hőkörzet üzembiztonsága – hangsúlyozta.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek