Immár biztos: Miskolcon építi első közös európai gyárát az LG és a Magna

Megosztás

Veres Pál polgármester szerint ez hatalmas siker a borsodi megyeszékhelynek, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerint ez több mint kétszáz új munkahelyet jelent a városban.

Mint arról már néhány hónapja írtunk, az LG és a Magna Miskolcon valósítja meg a következő beruházását. Kedden újabb fontos mérföldkőhöz ért a projekt, hiszen mint arról Veres Pál is beszámol a Facebook-posztjában, a “mai ünnepélyes eseményen megerősítették, hogy ez hatalmas sikert jelent Miskolc városának is, hiszen ez azt tükrözi, hogy hazánk és ezen belül Miskolc továbbra is vonzó célpont a külföldi befektetések számára”.

“Egy ilyen beruházási döntéshez több hónapos tárgyalássorozat vezet, és rengeteg szakember kitartó munkája szükséges. Hatalmas köszönet nekik, hiszen a miskolci kiváló szakemberek mellett a beruházás nem valósulhatott volna meg a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség által nyújtott pénzügyi és szakmai támogatása nélkül.”

“Mi pedig megígérjük, hogy Miskolc városa megfelelő ipari környezetet biztosít, valamint teljeskörű segítséget nyújtunk ahhoz, hogy sikeresen együttműködjünk a céggel és hogy Miskolcon otthonra leljenek. Rajtunk nem fog múlni” – fogalmaz posztjában Miskolc polgármestere.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI beszámolója alapján elmondta: a dél-koreai LG és a kanadai Magna vegyesvállalata az első közös európai gyárát építi meg Miskolcon, a mintegy húszmilliárd forint értékű beruházás több mint kétszáz új munkahelyet teremt a városban.

A tárcavezető arról számolt be, hogy a vegyesvállalat elektromos autókhoz fog invertereket és fedélzeti töltőket gyártani, a próbatermelés 2025-ban kezdődhet meg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek