Miért van szükség fényvédő arckrémekre?

Megosztás

A hibátlan, ragyogó arcbőr a szépség és a fiatalság egyik jelképe, így mi, nők mindannyian erre vágyunk, ám számtalan belső és külső tényező befolyásolja a bőrünk állapotát.

A fiatalság kultusza miatt még nagyobb a nyomás rajtunk, ezért igyekszünk felvenni a harcot az öregedés ellen. Ma már számtalan drasztikus és kímélő módszer közül választhatunk igényeink, felfogásunk és pénztárcánk függvényében. A legtöbben továbbra is a szépségápolási termékektől várják a látványos eredményeket, így az anti-aging készítmények rendkívül népszerűek. Azonban ezek is csak akkor lehetnek hatékonyak, ha védenek a sugárzások ellen, mint a MediNatural fényvédő arckrémek. Miért van szükség fényvédelemre? Tarts velünk, és megtudhatod!

Tényezők, amelyek szerepet játszanak a bőröregedésben

Régóta közismert tény, hogy elegendő és megfelelő minőségű alvással sokat tehetünk a szépségünkért, ahogy az egészséges ételek fogyasztása is jótékony hatású az egészségünk szempontjából. De érdemes kerülni a dohányzást, az éjszakázást, a szeszes italok fogyasztását is, illetve odafigyelni arra, hogy eleget mozogjunk. A bőrtípusnak megfelelő arcápolási rutin követésével, illetve ezzel összhangban lévő kozmetikumok használatával is sokat tehetünk a tökéletes arcbőr érdekében.

Napjainkban sok szó esik a kollagénről, a bőr 85%-át alkotó fehérjéről, amelynek teremlődése kb. 25 éves korunktól fokozatosan csökken, ám étrend-kiegészítők fogyasztásával pótolható. Kevesebbszer kerül szóba azonban, hogy az öregedést gyorsítják a bőrt érő különféle sugárzások.

Védekezz a sugárzások bőrkárosító hatása ellen!

Napfényre szükségünk van a D-vitamin előállítása érdekében, azonban a túlzott sugárzás káros lehet a bőrre. Napozáshoz ma már szinte mindenki használ fényvédő faktoros naptejet, napkrémet, azonban a napnak egész évben kitett arcbőr védelmére már kevesebben fordítanak figyelmet.

Pedig az UVA-, UVB- és IR-sugarak egész évben, a felhős, csapadékos napokon is érik a bőrünket, nem beszélve az elektronikus és digitális eszközök által kibocsátott kék fényről. Utóbbi nemcsak koncentrációs problémákat okoz, hanem a bőr mélyére hatolva a bőr korai öregedését is okozza, de akár sejtszintbeli elváltozásokhoz is vezet, ráadásul közvetlen hatása láthatatlan.

Eljött a fizikai fényvédők kora

A legújabb arckrémek hármas fényvédő pajzzsal készülnek: egyrészt új generációs, fizikai fényvédőket, másrészt fényvédelmet biztosító biológiai, növényi kivonatokat, harmadrészt pedig biztonságos kémiai fényvédőt tartalmaznak.

Fényvédő arckrém mindennapos használatával kiszűrhetők a sugárzások okozta káros hatások, búcsút inthetsz a mimikai ráncoknak és szem körüli szarkalábaknak! Antioxidáns tartalmának köszönhetően erősíti a bőr védekező képességét, akadályozza a kollagén lebomlását és fokozza termelődését, így arcbőröd rugalmas, fiatalos marad.

A tudatos bőrápolás kellékeként használj ránctalanító fényvédő arckrémet, amely biztonságos védelmet nyújt az UV, az IR és kék fényű sugárzások ellen!

Kapcsolódó cikkek