Etettük, de nem hízott – mondta az öthónaposan elhunyt kisbaba nagymamája

Megosztás

Egy mindössze 5 hónapos kislány vesztette életét a Heves megyei Tarnazsadányban, írtuk meg egy korábbi cikkünkben. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján a gyermek halálát alultápláltság okozhatta, a kislány 5 hónapos kora ellenére mindössze 3 kilogramm volt.

Az eset után a nagymama nyilatkozott az RTL-nek. “Csak felkelt és úgy találtuk, a gyerekágyban” – mondta az asszony és arról is beszámolt, hogy a kicsi súlya alig gyarapodott születése óta, ezért már orvosnál is jártak vele.

“Mindig kiváltottuk a tápszert, etettük, de nem hízott. Még mink is sajnáltuk, hogy mért nem hízik, mint más kicsi, hogy fejlődött három hónaposan. Ő volt öt hónapos és olyan volt, mint aki most született” – mondta az asszony.

A tarnazsadányiak az eset után összefogtak a szerény körülmények között élő családért. Megcsináltuk a kerítést, a kaput, az áramszolgáltatást, építési anyagokat kapott a család, bútorokat, ruhákat, tisztítófelszerelés.

Az RTL Híradója szerint tizenketten laknak egy házban, összesen öt gyerekről gondoskodnak. Az anya másik két gyerekét ideiglenesen a dédnagymama vette magához. A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek