Kinél pattog a labda Ózdon?

Megosztás

Portálunkon nemrégiben közzétettünk egy anyagot, ami az Ózdi Kézilabda Club jelenlegi helyzetét taglalta. Tettük ezt egy szerkesztőségünkbe eljuttatott olvasói levél nyomán. A levél írója a felnőtt csapat vereségeinek okáról, és az egyesület finanszírozására létrehozott Kft. működéséről írt főként. Ebben a korábbi fideszes politikus, Vitális István működését jelölte meg a probléma egyik fő okaként.

A kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében a témában megkérdeztük az ÓKC vezetőségét is, akik kiálltak a sportmenedzser mellett. A cikkre Vitális István is reagált. Szerkesztőségünkbe eljuttatott levelét azzal kezdte, hogy jelenleg nincs semmilyen politikai pozícióban, így nem lehet politikusként hivatkozni rá.

– Korábban voltam képviselő, és akkoriban többször támogattam is az ÓKC-t. A klubvezetés válaszaiból is kiderül egyébként, hogy az olvasó valótlanságokat állított. Egyértelműen leírták, hogy technikai feladatokat látok el mind a klubnál, mind a Kft.-nél, tehát nem hozok semmilyen stratégiai döntést. Ennek okán semmilyen lehetőségem nincs befolyásolni a csapat jövőjét. Elvégzem a technikai feladatimat, amivel elégedett a vezetés – ezt is leírták.

Vitális István továbbá cáfolja az olvasó által vont párhuzamot a vélt politikai szándék és a csapat vereségszériája között.

– Ahogy már jeleztem, nem vagyok jelenleg politikus. Sportszervező menedzser vagyok. Ezért is vélem úgy, hogy a leközölt olvasói levél lejárató szándékkal született. Az tény, hogy létrehozott a klub egy Kft.-t, amelynek az ügyvezetője lettem. Tény továbbá az is, hogy 2010 és 2014 között voltam kabinetvezető az ózdi városvezetésben. Azt azonban nem értem, mi köze ennek a 2023-ban zajló eseményekhez? Mi az összefüggés a mostani és a 10 évvel ezelőtti szerepvállalásaim között?

Az ÓKC sportszervező menedzsere azt is érvként említi, hogy 2015 és 2022 között nem tartozott a Fidesz kötelékébe.

– Jelenleg szimpla tag vagyok, semmilyen vezetői pozícióm nincs, és 12 éve nem is volt a pártban.

Arra az olvasói állításra is kitért válaszában Vitális István, miszerint másik klubnál is „próbálkozott, de amikor közölte a fizetési igényeit, inkább megváltak tőle”. Ezt a vádat színtiszta hazugságnak nevezte.

– Alelnöke voltam egy másik egyesületnek, ahol havi 20 ezer forintról számláztam. Semmilyen fizetési igényről nem beszélhetünk ebben a vonatkozásban, pláne nem jelentős összegről. Az említett egyesülettől magamtól léptem ki, ennek viszont nem pénzügyi okai voltak. Az, hogy ezután visszatértem az ÓKC-hez, és újabb lehetőségért kuncsorogtam, szintén nem igaz. Senkinél nem jártam. A klub egyik korábbi vezetője keresett meg, megköszöntem, és belevágtam. A leírtakon kívül semmilyen más egyesülettel nem beszéltem munkaügyben. A korábbi egyesületi vezetőknek köszönöm a lehetőséget. Az másik kérdés, hogy csak pár hónapot dolgoztunk együtt. Hogy a korábbi években mit tettek, az ő dolguk. Cselekedtek sok jót, de sajnálatos hibákat is elkövettek, amiknek ma komoly következményei vannak – írja Vitális István, aki azt is cáfolja, hogy a klub jelenlegi helyzetéért kizárólagosan az előző vezetés és a jelenlegi önkormányzat hibáztatható.

– Azt sosem állítottam, hogy mindenért ők a felelősek. Az állítom, hogy nagy a felelősségük – fogalmaz, hozzátéve, úgy véli, a múltat „egy kicsit kiszínezi a levélíró”.

– Tény, hogy voltak fejlesztések. Ezt nem is firtatja senki, én sem. Az elmúlt 20 év legnagyobb eredménye viszont a mostani vezetés alatt történt szerintem. A klubnak soha nem volt annyi utánpótlás versenyzője, mint most. Nemrég még 4 utánpótlás csapat volt, most 9 van. Az sem igaz, hogy korábban folyamatosan fejlődött az utánpótlás a klubnál. Mikor odakerültem, akkor is komoly létszám problémák voltak. Az idősebb csapatoknál még most is van, de sokat alakultunk. Hangsúlyozom, az eredményeket senki nem vitatta, én sem. De nem csak eredmények köthetőek az előző klubvezetés tevékenységéhez, hanem eredménytelenségek is. Azoknak pedig súlyosak következményei a jelenben – zárja reakcióját Vitális István.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek