Adventi díszbe borul a város – kárpótlást ígér Miskolc vezetése

Megosztás

Veres Pál, Miskolc polgármestere a kedvezőbb anyagi helyzetnek köszönhetően bejelentette: a tavalyinál sokkal több és színesebb programokkal készülnek az adventi hetekre, ezzel kárpótolva a város lakosságát. – írta meg a Minap. A kisebbeket gyermekbirodalom, a nagyobbakat pedig jégpálya és koncertek várják majd.

December elsejétől kezdve könnyűzenei koncertek, az Erzsébet téren szabadtéri jégpálya, a Szent István téren fényinstallációk, ünnepi vásár, a Városház téren pedig meseösvény várja majd az érdeklődőket Miskolcon, jelentette be Veres Pál polgármester és Majorné Bencze Tünde, a Miskolci Kulturális Központ ügyvezető igazgatója. A bejelentés az Erzsébet téren történt, a már épülő korcsolyapálya szomszédságában.

Veres arról beszélt, az energiaválság és a kiszámíthatatlan gazdasági helyzet nagyban megnehezítette tavaly a szervezéseket, viszont idén levegőhöz jutott a város. A tavalyi, költséghatékonyabb adventtel szemben tehát az a cél került kitűzésre, hogy minél színesebb programokat tudjanak a város polgárai számára nyújtani.

A karácsonyt várva az egész város fel lesz díszítve, a város ünneplőbe öltöztetése a cél. A polgármester bízik benne, ezzel kárpótolni tudja a lakókat.

A Szent István téren új fényinstallációk fognak helyet kapni, itt lesz majd megtalálható az adventi vásár, ahol gasztro és kézműves kínálattal fogadják az ideérkezőket. Színpadi programokat pedig nem csak a vasárnapokon, hanem már péntektől kezdve is lehet majd találni, pénteken négy órától, szombaton és vasárnap kettőkor kezdődnek először gyermekelőadások, majd aztán miskolci és országos viszonylatban is ismert előadók lépnek fel a nagyszínpadon, például Auth Csilla, Szulák Andrea, Szingh Viki, Oláh Gergő vagy Janicsák Veca.

Az adventi gyerták meggyújtása vasárnap délután kettő órakor fog történni szintén a Szent István téren, a város adventi koszorúján. Mivel idén aranyvasárnap huszonnegyedikére esik, így az utolsó gyertya meggyújtása huszonharmadikán, szombaton fog történni.

Ugyanakkor idén nem csak a téren, hanem több más belvárosi helyszínen – a Városház téren és az Erzsébet téren – is adventi programokat élvezhetünk december 1-jétől egészen december 23-áig. A gyerekbirodalomnak most egy különálló hely, a Városháza tér ad otthont. Itt adventi meseösvény, manóház Mikulással, mini vidámpark, emellett interaktív és kézműves foglalkozások várják a kicsiket. Mindezeken túl egy varázssátor is megtalálható lesz majd, ahol a gyermekek kívánságaikat dobhatják be.

Az Erzsébet-téren pedig a már említett mobil jégpálya épül, ez december elsejétől egészen a téli szünet végéig, január hetedékig nyitva fog állni az érdeklődők előtt. A belépés minimális felárral fog járni. A pálya délután kettőtől lesz nyitva, továbbá nem fog bezárni a karácsonyi és szilveszteri időszakra sem, huszonnegyedikén, ötödikén és hatodikán, illetve harmincegyedikén is várják majd a korcsolyázni vágyókat.

(Nyitókép: Juhász Ákos – Minap)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek