Márky-Zay az önkormányzati választásokról: Miskolcot szolgálják és ne a pártjukat

Megosztás

A 2022-es ellenzéki választási vereség óta jóval kevesebbet szerepel a médiában Márki-Zay Péter, most azonban Miskolcra látogatott és figyelmeztetett. Leginkább arra, hogy a Hódmezővásárhelyi, illetve a Jászberényi példát kell követni, mert csak ez vezethet sikerre ebben a Fideszre szabott választási rendszerben.

Őszinteség, tisztesség, becsület – ezeket a jelszavakat tűzte zászlajára a Mindenki Magyarországa Néppárt. Márki-Zay Péter elnök és csapata országjárásba kezdett, és karácsony előtt, kevesebb, mint egy hónap alatt bejárják az ország nagyobb városait. A cél az, hogy az újonnan alakult párt elvigye “az igazság hangját” mindenkihez – számolt be erről a Minap.hu.

Politikai krédójukban az áll, hogy hisznek a hazugságok nélküli Magyarországban, a tisztességben, és legfőképpen: hisznek a demokratikus Magyarország megteremtésének lehetőségében. Ezért a kormánymédia hazugságaival szemben valódi problémákról és megoldásokról párbeszédbe kezdenek minden, a hazáért tenni akaró civillel, egyesülettel, akikkel együtt esély lehet a rendszer- és kultúraváltásra.

Mielőtt az elnök szólt volna, Kiss Balázs pártigazgató bejelentette, hogy az országban elsőként Borsod-Abaúj-Zemplénben alakult meg megyei alapszervezet, a terv az, hogy karácsonyig az egész országot le tudják majd fedni.

Márki-Zay Péter elnök először arról szólt, hogy a kormányváltáshoz stratégiát kell váltani, a fő cél azonban maradt.

– Magyarországot vissza kell vezetni az európai demokratikus jogállamok sorába, ahol piacgazdasági, tiszta versenyben szabadon vállalkozhatunk, jogbiztonság van, az innováció megtérül, az emberek gazdagodnak. Nyugati kultúra nélkül nem lesz nyugati életszínvonal – hangoztatta.

Úgy vélekedett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök “valamennyi választási ígéretét megszegte, meghazudtolta”. De kapott kritikát a Demokratikus Koalíció is. Véleménye szerint ugyanis a civilek és jobboldaliak nélkül, egyedül egy párt nem győzheti le a Fideszt, főleg, ha az a leginkább elutasított párt. “Aki azt gondolja, hogy erre van esély, az tényleg menthetetlen” – fogalmazott, hozzátéve: a rendszer szabályai között nem váltható le a kormány. Ők tehát rendszerváltást hirdetnek.

Úgy vélekedett, hogy a hódmezővásárhelyi és a jászberényi modellt kell követni az önkormányzati választáson. Az ellenzéknek ugyanis akkor van a legnagyobb esélye, ha pártlogók nélkül, helyi, lokálpatrióta, civil közösségként indulnak – még a pártemberek is!

– Ez szolgáljon a miskolciaknak is útmutatóul. A városban ellenzék ellenzék ellen feszül, a DK és szatellitpártja önálló polgármesterjelöltet indít a várost sikeresen vezető Veres Pál polgármester ellen. A Fidesz kezére átjátszani Miskolcot nem szabad – hangoztatta. Kiemelte: a választás ne a pártok terepe legyen, ne a pártközpontokból diktáljanak, a politikusok Miskolcot szolgálják, és ne a pártjukat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek