Hat évet kapott a férfi, aki a Kálvária lépcsőn akart megerőszakolni egy kismamát

Megosztás

Megszületett a jogerős ítélet, annak a férfinek az ügyében, aki még 2022. nyarán kísérelte meg nemi erőszak elkövetését egy várandós nővel szemben. Az esetről korábban mi is részletesen beszámoltunk. Az elkövetőt most jogerősen 6 év börtönre ítélték. A férfi azt mondja megbánta tettét.

Júniusban nappal próbáltak megerőszakolni egy várandós nőt a Kálvária domb lépcsősorán. A támadót másnap letartóztatta a rendőrség. A gyors elfogásban kiemelt szerepe volt a kihelyezett térfigyelő kameráknak. Ezek segítségével tudták követni a férfi menekülőútját a hatóságok.

A közterületi kamerák felvételein jól látszik, ahogy a várandós nő a Kálvária dombon felfelé sétál. Pár másodperccel később az elkövető követni kezdi őt. A lépcsősor közepén próbálta megerőszakolni a várandós nőt, fojtogatta, de az áldozatnak szerencsére sikerült tárcsáznia a segélyhívót. A férfi ekkor menekült el a helyszínről.

A rémült és hasát szorongató várandós nő a történtek után mezítláb futott a buszmegállóba, ahol segítséget kért. A rendőrség azonnal megkezdte a férfi felkutatását, és a térfigyelő kamerák segítségével perceken belül beazonosították a feltételezett elkövetőt.

Az elkövetőt, egy nem hivatásos, hanem önkéntes tartalékos katonát most jogerősen hat év börtönre ítélte a bíróság – számolt be róla az RTL Híradója.

A férfi korábban tagadta, a másodfokú eljárás során viszont már beismerte bűnösségét. Az utolsó szó jogán arról beszélt, hogy nagyon megbánta, és maga sem tudja feldolgozni, amit tett.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy a támadót elfogó rendőrök és rendészek dicséretben és elismerésben részesültek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek