Koncerttel ünnepelte 60 éves jubileumát a Miskolci Szimfonikus Zenekar

Megosztás

Idén ünnepli fennállásának 60. évfordulóját a Miskolci Szimfonikus Zenekar, ennek apropóján péntek este teltházas koncertet tartottak a Művészetek Házában.

Szászné Pónus Krisztina ügyvezető az alkalom kapcsán elmondta, hogy az egész évaduk a kerek évforduló jegyében telik, de a pénteki koncert koronázza azt meg. Mint megtudtuk igyekeztek az eseményt november első felére időzíteni, hiszen a a zenekar hatvan évvel ezelőtt, 1963. november 1-jén alakult meg.

A műsor folyamán közreműködött a Nemzeti Énekkar, valamint a Fazekas Gyermekkórus és a Fazekas Kicsinyek Kórusa is.

Idén azonban nem csak a kerek évfordulóra készül nagy energiával a zenekar. Az adventi időszakra, karácsonyra és újévre is tartogatnak még különlegességeket. Korábban általában egy karácsonyi koncert volt, idén azonban több is lesz, amiket elviszünk a város más helyszíneire, a tervek szerint a Selyemrétre és Görömbölyre is. Advent idején pedig három hangversenyt terveznek. Az elsőt december 2-ára, a Zenepalotába, a másik kettőt pedig vidéki helyszínekre: Alsózsolcára és Szerencsre.

Az újévre pedig két koncerttel készülnek, Miskolcon. Először január 6-án, szombaton délelőtt lépnek fel, majd a nap során később, este is koncerteznek. Emellett a hagyományoknak megfelelően, január 5-én Emődön zenélnek majd. Ezzel azonban még nincs vége a fellépéseknek, január 7-én vasárnap az Alsózsolcai közönség is élvezheti a szimfonikusok zenéjét.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek