Ózd: leégett egy családi ház tetőszerkezete, a családnak segítségre van szüksége

Megosztás

A polgármester maga is próbál segítséget szerezni a bajba jutott uraji családnak. A ház jelenleg lakhatatlan.

Janiczak Dávid saját közösségi oldalán tette közzé a problémát és a lehetséges megoldást. Sajnos a ház tetőszerkezete rendkívüli mértékben megrongálódott, az épület pedig teljesen beázott. “Este csörgött a telefon, hogy tűz van a patak túl oldalán. A szinte szomszédomban élő család házát a tűzoltók már oltották érkezésemkor. A családanya épp vacsorát készített, amikor hirtelen elment az áram, a kisfia nézett ki az ajtón és látta, hogy a kazán helyiség felől tűz nyalábok csapnak ki.

Azonnal kiszaladtak, a szomszédok értesítették a tűzoltóságot, akik 5 perc alatta helyszínre érkeztek és megkezdték az oltást. Személyi sérülés Istennek hála nem történt, idejében észrevették a tüzet. A tetőszerkezet viszont leégett, a ház elázott.

A helyszínre érve egyeztettem a tűzoltókkal és a rendőrökkel, majd a családot kerestem és azonnal megkérdeztem, hogy miben segíthetek, tudnak-e hová menni. Ideiglenesen rokonoknál lesznek, de segítségre van szükségük a helyreállításban, biztosítás nem volt az ingatlanon.

Bányai Zsuzsát, az Ózdi Rászorulókért Alapítvány elnökét felkerestem, fogunk számukra támogatást biztosítani, de a kár sajnos ennél jóval nagyobb. Emellett a Gyermekjólét is segítséget kér civil szervezetektől csütörtökön.

Ezért arra kérem Önöket, aki tud csatlakozzon, és segítsen, az Alapítványon keresztül támogassa célzottan a család házának helyreállítását, lakhatóvá tételét” – írta Janiczak Dávid.

Ózdi Rászorulókért Alapítvány

11734121-23502596

Közlemény: Uraj”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek