“Felajánljuk az előválasztás megszervezését, mert Miskolcon sem akarunk újra Fideszt”

Megosztás

Két ellenzéki jelölt indítása a polgármesteri posztért az egyetlen szál fideszessel szemben szinte garancia arra, hogy az egységet meglepetésre nélkülöző ellenzék tálcán nyújtja át Miskolcon a Fidesznek. Ezt nagyon nem akarja a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Az előválasztás lenne a megoldás?

Az MMM közleményben tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy semmi szín alatt nem akarják ölbe tett kézzel végignézni, ahogy a DK kiválása az ellenzéki összefogásból újra fideszes kézre juttatná Miskolcot. Közleményüket változtatás nélkül közöljük.

“FELAJÁNLJUK AZ ELŐVÁLASZTÁS MEGSZERVEZÉSÉT, MERT MISKOLCON SEM AKARUNK ÚJRA FIDESZT!

A Mindenki Magyarországa Mozgalom aggodalommal figyeli a Miskolcon kialakult helyzetet, miszerint a DK, azaz a Demokratikus Koalíció saját jelölt indítását jelentette be az ellenzéki Veres Pál polgármesterrel szemben, akit az ellenzéki pártok többsége továbbra is támogat. Két ellenzéki induló azonban garancia arra, hogy Miskolcnak 2024-től újra fideszes polgármestere és közgyűlése legyen – ezt pedig egyetlen tisztességes ellenzéki sem szeretné. A most egymásnak feszülő ellenzéki pártok és politikusok csak azzal bizonyíthatják be, hogy nem árulók, ha a helyzet megoldására készek egy közös megállapodásra, vagy ha erre láthatóan képtelenek, akkor előválasztásra, a Fidesz ellenében esélyesebb ellenzéki csapat kiválasztására. 

Elrettentő példa arra, hogy a DK önálló indulása Fidesz győzelmet hozhat, a tavaly szeptemberi miskolci időközi választás. Ezzel ellentétben pozitív példaként szolgálhat az ellenzék számára a tavaly januári jászberényi időközi választás fergeteges ellenzéki győzelme – ott a teljes ellenzék egy lokálpatrióta civil egyesület színeiben állt fel a Fidesszel szemben. A pártok elvehetik ezt az esélyt az ellenzéktől, de ha a háttérben, a nyilvánosság kizárásával nem képesek a megállapodásra és a pártpolitikamentes helyi ellenzéki győzelem esélyének megteremtésére, akkor nekünk, az Orbán-rezsim eltakarítására felesküdött ellenzékieknek kötelességünk az előválasztás megszervezése az esélyesebb ellenzéki csapat kiválasztására. 

2021-ben egyszer már bebizonyítottuk, hogy az előválasztásnak hatalmas mozgósító ereje van, hogy a Fidesz világával szemben az ellenzéki szavazókban él a demokrácia tisztelete és bátran kiállnak nyilvános vitákra is nézeteik ütköztetésére, ígéreteik elszámoltatására, jelöltjeik megmérettetésére. Mi, a Mindenki Magyarországa Mozgalomban ezt a nyugati kultúrát képviseljük azóta is. Ne adjuk át önként Miskolcot a korrupt, hazaáruló rendszer helyi kiszolgálóinak, ne tűrjük el soha többé, hogy az ellenzékbe épített megvehető, önző, áruló politikusok a Fidesz kezére játsszanak az ellenzék számára megnyerhető vagy megtartható településeket! Válasszuk ki a nyugati demokratikus kultúra szabályai szerint, ki legyen Miskolcon az ellenzéket egységesen, a júniusi választáson egyedüli ellenzéki indulóként képviselő polgármesterjelölt és annak körzeti jelöltjei! 

Az MMM és a helyi Kossuth kör ezért három követelést fogalmaz meg minden miskolci ellenzéki felé: 

1. Az ellenzéki pártok és civilek helyi képviselői tegyenek még egy utolsó kísérletet az egyezségre és a teljes ellenzék közös indulására! 

2. Amennyiben ez nem vezet eredményre, egyezzenek meg az előválasztás feltételeiről a 2021-es tapasztalatok birtokában – időzítés, felügyelet, visszaélések megelőzése tekintetében

3. A miskolci polgárokat pedig arra kérjük, védjék meg városukat a pártoskodástól, széthúzástól és árulástól: csak olyan jelöltekre szavazzanak jövőre, aki hajlandó volt egy előválasztáson történő megmérettetésre és megnyerte azt! 

MINDENKI MAGYARORSZÁGA MOZGALOM”

Igaza van az MMM-nek? Ezzel tarthatja meg az ellenzék Miskolcot, különben borítékolható a bukás?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek