Idős, többnyire beteg miskolci emberek pénzét szerezte meg a csaló nő

Megosztás

Miskolcon négy idős, megromlott egészségi állapotú sértett ingatlanából vett magához készpénzt és értéktárgyakat. Mindig más-más indokkal sikerült bejutnia az ingatlanokba, ott pedig viszonylag szabadon garázdálkodhatott.

Tárgyalást tart kedden a Miskolci Járásbíróság az elkövető nőnek az ügyében.

A vádlott – magát vízóra-leolvasónak vagy egy másik esetben távhőszolgáltató munkatársának kiadva – 2022. július 29-én négy belvárosi lakásba is bejutott, ahol az idős lakók figyelmét elterelve eltette azok pénztárcáját a bennük lévő pénzzel, míg egy másik esetben a nagyszoba foteljában lévő sálak tetszettek meg neki, továbbá a vitrinből 100 ezer forintot is zsebre tett. 

A nő augusztus 12-én is folytatta a kifosztási cselekmények sorát, ekkor a 75 éves sértettel azt hitette el, hogy számlafizetési tartozása van, melyet nála rendezhet. Míg az asszony pénzváltási szándékkal a szomszéd lakásba csengetett, a terhelt a nappaliban lévő cipősdobozban tárolt 200.000 Ft készpénzt eltette. Cselekményeit mindannyiszor idősek, sokszor egészségi állapotuk miatt védekezésre képtelen emberek ellen követte el – tájékoztatott a Miskolci Törvényszék.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek