Bekábítózva okozott halálos balesetet a BMW-s borsodi férfi

Megosztás

A vétlen autó utasát sajnos már nem lehetett megmenteni, a kristályt fogyasztó férfi viszont könnyű sérülésekkel megúszta a karambolt, utasai is voltak.

Az eset még 2022 májusában történt. A férfi Kesznyéten felől Girincs felé vezetve több alkalommal áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, majd egy jobbra ívelő kanyarban nem az út vonalvezetésének megfelelően választva meg a sebességet, ismételten áttért a szembe jövő forgalmi sávba BMW-jével, ahol frontálisan összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóssal. A vétlen jármű jobb első ülésén helyet foglaló utas a helyszínen életét vesztette, a járművet vezető személy 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket. A szabálytalanul közlekedő férfi és két utasa könnyű sérüléseket szenvedtek. A balesetet okozó férfi szervezetéből a toxikológiai vizsgálat katinon származékot mutatott ki, amely „kristály” néven kerül illegális forgalomba.

Bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt a vádlottat 7 év 6 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 8 év közügyektől eltiltásra ítélték és végleges hatállyal eltiltották a közúti járművezetéstől. A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlott részbeni beismerő vallomását és megbánó magatartását, ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe az előéletében rejlő körülményeket, valamint azt, hogy az elhunyt sértetten kívül több személy is megsérült a balesetben.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 munkanapot tartott fent a jogorvoslati nyilatkozattételre, míg a terhelt és védője enyhítésért fellebbeztek – zárul a törvényszék közleménye. 

Ennyi maradt a vétlen járműből a csattanás után

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek