Három fontos Borsod megyei út is megújult ez elmúlt hetekben

Megosztás

A Magyar Közút szerint ezzel egyértelműen nő a forgalombiztonság. Három felújított szakasz megyénknek is jutott.

A részletekről a Magyar Közút tájékoztatta szerkesztőségünket.

“Nő a forgalombiztonság a 3622-es jelű Szerencs – Prügy összekötő úton.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében valósítja meg Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a TOP-1.3.1-15-BO1-2021-00004 azonosító számú, „Közlekedésfejlesztés Borsod megyében 2021” című projektet. A projektet a társaság bruttó 3,335 milliárd forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg. A projekt részeként megújult a 3622-es jelű Szerencs – Prügy összekötő út 2 kilométeres szakasza.

A felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére, illetve új tartós burkolati jelek festésére.

Ezen kívül megújult a 3814-es jelű Sárospatak – Cigánd összekötő út 2,8 kilométeres szakasza. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő burkolat teljes felújításáról egészen az alapréteget is beleértve, amelyet a REMIX technológia alkalmazása tesz lehetővé (hideg újrahasznosítás technológia), az új alapréteg elkészülte után a teljes felületen kötő-, és kopóréteg beépítése történt, kétoldalon pedig az elkészült új padka és töltésszélesítés biztosítja az út állékonyságát. Sor került a KRESZ táblák cseréjére, illetve új tartós burkolati jelek festésére.

Harmadikként pedig megújult a 3602-es jelű Nyékládháza – Ónod összekötő út mintegy 2 kilométeres szakasza. A felújítás részeként a szakemberek gondoskodtak a meglévő burkolat profilmarásáról, a szükséges helyeken a teljes pályaszerkezet cseréjéről, ezt követően kiegyenlítő réteg majd a teljes felületen aszfalt kopóréteg és új padka épült. Sor került a KRESZ táblák cseréjére, illetve új tartós burkolati jelek festésére.”

Reméljük, ezzel nem áll meg a munka és még sok, felújításra váró borsodi útszakasz kapja meg az elmúlt években-évtizedekben elmaradt törődést.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek