Szombaton életre kel az újmassai Fazola Kohó

Megosztás

Az Újmassán található Fazola-kohó és Massa Múzeum szombaton rengeteg programmal várja az érdeklődőket a 18. Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében.

A rendezvénysorozat célja, hogy a múzeumi élet innovációira, a múzeumokban őrzött tudás megosztásának újszerű lehetőségeire és módjaira, illetve a múzeumoknak a kompetencia–, és készségfejlesztésben betöltött szerepére hívják fel a figyelmet.

A festői Garadna-völgyben találjuk hazánk egyik legjelentősebb ipari műemlékét, a 19. század elején épült faszéntüzelésű nagyolvasztót, vagy, ahogy sokan ismerik, a Fazola-kohót. Október 7-én rendhagyó programok, izgalmas előadások és tárlatvezetések várják a kicsiket a nagyokat. Csak ezen a napon, 9:30-kor a Dorottya utcai végállomásról zenés vonat indul a helyszínre, ahol egészen 10:30-ig a Perecesi Bányász Fúvószenekar indul a nap.

Mindenki találhat kedvére való programot, de aki teheti ne hagyja ki a tiszteletbeli kohász avatást és a látványcsapolást. A nap folyamán működésbe lép a kohó, hengerlést és fémöntést mutatnak be a szakemberek.

Részletes programért kattintson a Kohászati Múzeum Facebook-oldalára.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek