Matolcsy György beszéde az egyetemen: A kormány másfél évig nem tett semmit az infláció ellen

Megosztás

A Jegybank elnöke ismét odamondott Orbán Viktornak és a kormánynak a Kecskeméti Egyetem Campusán tartott beszédjében. Az esemény egyébként már az elején tartogatott meglepetéseket, a meghívóban sajtónyilvánosnak tüntették fel, ám a helyszínen kiderült, hogy nem így van és a fotózási engedély is érdekes lett.

A részletekről a Kecsap.hu számolt be.

– Nincs élet az EU-n kívül – jelentette ki Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke péntek délelőtt a kecskeméti Neumann János Egyetem Campusán, ahová könyvbemutatója kapcsán érkezett. Bár az esemény a később hozzánk került meghívó szerint sajtónyilvános, a helyszínen már táblával jelezték ennek az ellenkezőjét és szerkesztőségünk sem kapott semmilyen értesítést, vagy meghívást. Kénytelenek voltunk tehát gyors regisztrációval bejutni a programra, hogy olvasóink velünk követhessék az ott elhangzottakat – idézte vissza az eseményeket a Kecsap.

Már az érkezéskor megütötte fülünket egy másik helyi sajtóorgánum képviselőjének kérdése arról, hogy „fotózni lehet-e?” illetve az erre érkező válasz, amely szerint „attól függ, hogy melyik médiától jött”. Ezt követően léptünk csak a telt házas előadói terembe, ahol Matolcsy György a színpadról köszöntötte a jelenlévőket, és mindenki grátiszban megkapta a Magyar jövőkép és stratégia című könyvének egy példányát.

2040-ig beérhető Ausztria. – Ez a vízió csak akkor teljesülhet ha nem folytatódik az inflációs nyomás. A kormány másfél évig nem tett semmit, hogy támogassa az MNB inflációellenes harcát, gondolhatunk itt például a fölösleges ársapkákra. De most szerencsére csatlakozott a kormány az MNB-hez, és így le fogjuk vinni 7%-ra év végéig az inflációt. A gazdaság és a pénz terén szabadnak, függetlennek kell lenni. Ha ezt nem hiszi el az ország vezetése, akkor nem lesz magyar siker – mondta végezetül a bankelnök.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek