A miskolci kórházba szállították azt a 12 éves kisfiút, aki holtan esett össze a tornaóra végén, de újraélesztették

Megosztás

Most már tudják, mitől történt a teljesen váratlan szívleállása a gyermeknek, szerencsére azonban a tanároknak és a helyszíni segítőknek nagyon helyén volt a szívük és az eszük és szó szerint megmentették a kisfiú életét a mentők kiérkezéséig. Már Miskolcon lábadozik.

Megszólalt annak a 12 éves kisfiúnak az édesapja, aki csütörtökön a tiszadadai iskolában holtan esett össze. Az apa a kórházból beszélt a gyerek állapotáról.

Csütörtökön egy szabolcsi iskolához riasztották a mentőket, ahol egy tornaóra végén minden előjel nélkül összeesett egy 12 éves kisfiú, akinek megállt a szíve. Először az iskola dolgozói, majd a helyi háziorvos, végül pedig a mentőszolgálat emberei küzdöttek a kisfiú életben tartásáért, ami hosszas újraélesztés után sikerrel zárult, így a mentőhelikopter stabil állapotban szállíthatta őt kórházba – írja a Blikk.

Tények szerint a diákok csak annyit vettek észre, hogy az osztálytársuk hirtelen a padlóra esik. A csatornának a háziorvos, aki részt vett a mentésben, elárulta, hogy a kisfiúnak van egy betegsége, amiről eddig senki nem tudott, ez okozhatta a hirtelen szívleállást.

A szülők azonnal az intézménybe siettek, amikor értesítették őket, hogy rosszul lett gyermekük. A kisfiú kórházi ágya mellől nyilatkozott az édesapa, aki megtörten mesélt arról, hogyan élte meg a történteket. Szülőként nagyon rossz érzés látni a saját gyermeked, hogy ott fekszik, lélegeztetik. Miután végül sikerült stabilizálni a kisdiák állapotát, a kórházban egy napig mélyaltatásba helyezték. Az édesapa azt is megosztotta, hogy van most a fia.

Ma ébresztették fel, most keleget, félálomban van még. Felismer minket, csak még gyengén – nyilatkozta az aggódó szülő, aki talán egy kicsit már kezd felocsúdni a sokkból. Egy kicsit megkönnyebbültünk, mert már ébredezik. Megnyugodtunk, mert már van remény, hogy nem lesz semmi baj.

A szülők elmondták, nagyon hálásak azért, ahogyan a tanárok és a háziorvos ellátták a gyereküket. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint egyértelműen a jelenlévők helytállásának köszönhető, hogy a kisfiút sikerült stabil állapotba helyezni. A gyermeket jelenleg is a miskolci kórházban kezelik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek