Lőfegyver- és lőszerarzenált találtak egy borsodi férfinél

Megosztás

Közel ötven fegyvert és 3000 lőszert foglaltak le a kazincbarcikai rendőrök, amelyet mind engedély nélkül tartott a gyanúsított.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 58 éves felsőtelekesi férfival szemben. Az elkövető otthonában a rendőrök 2022. november 24-én este tartottak kutatást, melynek során közel 50 fegyvert, illetve azokhoz tartozó különböző alkatrészeket és csaknem 3000 lőszert foglaltak le. A kazincbarcikai egyenruhások a férfit a rendőrkapitányságra történő előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe is vették.

A férfi kihallgatásán elmondta, hogy a lakásában lefoglalt tárgyakat egy internetes kereskedelmi portálon keresztül, gyűjtési szándékkal vásárolta meg, melyeket engedély nélkül tartott.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte az elkövető letartóztatását. A rendőrök az eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az ügyészségnek. (Forrás: Police.hu)

Kapcsolódó cikkek