Ilyen programokkal készül az állatok világnapjára a Miskolci Állatkert

Megosztás

Október 4-én ünnepeljük az állatok világnapját, a borsodi megyeszékhely állatkertje most vasárnap készül ennek apropóján színes programkínálattal.

Október 1-jén vasárnap 10-16 óra között érdekes programokkal várja látogatóit az állatok világnapja alkalmából a 40 éves Miskolci Állatkert. A honlapjukon közzétett tájékoztató szerint az oktatótermünkben a Lerch-EgZoo csapata várja azokat, akik szívesen ismerkednek hüllőkkel, ízeltlábúakkal. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki Helyi Csoportja 10-15 óra között madárgyűrűzéssel várja az érdeklődőket.

Az állatok világnapja alkalmából szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy mennyire fontosak az állatok az emberek életében, így 13-16 óra között a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jóvoltából ki lehet próbálni, milyen vakvezető kutyával közlekedni, valamint, hogy milyen is a Braille-írás. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai állatvédelem, állattartás, bűnmegelőzés témában ad tájékoztatást a látogatóknak.

Az állatkert témaasztala állatos kreatívkodásra invitálja a gyerekeket, valamint lehetőség lesz „könyv-csereberére” is. Ez utóbbiról azt írják: “Hozz egy könyvet, vigyél egy könyvet: óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk a programot. Ha van otthon szép állapotú, de régóta nem lapozott, olvasott könyv, el lehet hozzánk hozni, és kicserélni. Annyi könyvet lehet cserélni, amennyit hozol (max.5 db). Olyan állapotú könyvet hozz, amit te is szívesen hazavinnél.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek