40 éves a Miskolci Állatkert – különleges programokkal ünnepelnek

Megosztás

A jubileum alkalmából a különleges fajokat is felsorakoztató állatkert szülinapi hétvégével várja az érdeklődőket – hangzott el a Miskolc Televízió Kilátó című műsorában.

Háromnapos rendezvénysorozattal készült 40 éves születésnapjára a Miskolci Állatkert, ahol látványetetésekkel, népi kézműves foglalkozásokkal és mesterség-bemutatókkal várják a kicsiket és a nagyokat ezen a hétvégén.

Ma a látványetetések mellett a mesterségek bemutatóján a mézeskalácsos és a faműves (teknővájó és fafaragó) munkájába tekinthetnek be a látogatók.

Az államalapítás ünnepén (vasárnap) 11 órakor a Bükki Vadászkürtösök közreműködésével ünnepel a 40 éves Miskolci Állatkert, ahová népi játszótér települ ki. Az Északerdő Zrt. interaktív játékokkal és kézműves foglalkozásokkal várja az érdeklődőket, a Terrarisztokraták csapata pedig különleges hüllőket és ízeltlábúakat mutat be, melyeket akár még kézbe is lehet fogni és két helyszínen arcestés is lesz.

Az 1983. augusztus 20-án Miskolc Városi Vadaspark néven megnyitott létesítményt a város lakói társadalmi munkában építették föl. Az akkor még csak alig több mint 10 fajt bemutató állatkert azóta folyton bővül és fejlődik. Jelenleg 120 állatfaj és fajta mintegy 800 egyedét mutatja be. Ma már ritka és egzotikus fajokat is megtekinthetnek a Miskolci Állatkertben a nem csak Miskolcról érkező látogatók. Az intézmény a mai nevét 2021-ben kapta.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek