A csütörtöki napon dől el, hogy jöhet-e Miskolcon az új menetrend

Megosztás

A csütörtöki nap dönt arról, hogy a megyeszékhelyen érvénybe léphet-e hamarosan az új, sűrűbb és utasbarátabb menetrend, aminek azért jócskán van anyagi vonzata is.

Új, a jelenleginél sűrűbb menetrendet és teljesen új vonalhálózatot vezethetnek be a miskolci közösségi közlekedésben. Vezethetnek, mert az újítások csak akkor léphetnek életbe október 14-ével, amennyiben az erről szóló javaslatot támogatja Miskolc város csütörtöki közgyűlése. A változásokkal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót szerdán Badány Lajos alpolgármester és Kiss Péter, a polgármesteri hivatal közlekedésszervező osztályának vezetője.

A városvezető úgy fogalmazott, az újonnan létrehozott osztály által kidolgozott munkaanyag valóban egy, a jelenleginél lényegesen jobb menetrendet tartalmaz, melynek azonban jelentős anyagi vonzatai vannak, október 14. és december 31. között mintegy 72 millió forinttal kerül többe, mintha a jelenlegi menetrend és vonalhálózat maradna érvényben.

– Ez ugyan komoly megterhelés az önkormányzatnak, de a városvezetés kiemelten kezeli a városi tömegközlekedés javítását és mindent meg is teszünk érte – hangsúlyozta Badány Lajos, aki újságíró kérdésre úgy fogalmazott, a tervezet finanszírozási igénye eltörpül a sűrűbb menetrend hasznossága mellett. Hozzátette azt is, a Közlekedésszervezési Osztály jelenleg a város és az MVK Zrt. közötti közszolgáltatási szerződés módosításán és újrafogalmazásán dolgozik.

Az alpolgármester arra kérte a városlakókat, hogy amennyiben a csütörtöki napon a közgyűlés támogatja a javaslatot, tájékozódjanak a változásokról, az önkormányzat ehhez minden segítséget meg fog adni a kommunikációs csatornákon (újság, online, televízió), de az önkormányzati képviselőkön keresztül is. Az MVK szakembereitől pedig azt kérte, a bevezetés esetén tegyenek meg mindent, hogy biztosítsák a szükséges jármű és sofőrállományt, valamint azt is, hogy figyeljék az új hálózat esetleges problémáit és a finomhangolásokat végezzék el a közlekedésszervezési osztály munkatársaival együtt. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek