Szeretett várunkat így kell elfogadnunk – Szarka Dénes jegyzete

Megosztás

A napokban több népszerű, országosan is nagy követőtáborral rendelkező oldal foglalkozik a diósgyőri várral. Ha ránézek az előtte-utána fotókra, az én szívem is összefacsarodik.

Ez a vár már soha nem lesz olyan, mint volt. Soha nem fogja azt a nosztalgikus érzést előhozni bennem, mint régen. Ehhez a várhoz ilyen formában nem lett volna szabad hozzányúlni, még akkor sem, ha szakemberek testülete egyöntetűen úgy döntött, hogy ez így jó lesz.

De! Az a helyzet, hogy ezen a külsőn már nem fogunk tudni változtatni. Így, ezzel a 21. századi dizájnnal kell elfogadnunk szeretett várunkat.

Azonban a cél még mindig ugyanaz, mint akkor volt, mielőtt megkezdték volna a felújítást. Kibővült funkciókkal, interaktív élménytárral megnyitni a kapukat a nagyközönség előtt.

Ebből a célból nem fogunk engedni és mindent meg fogunk tenni, hogy ez a beruházás belátható időn belül elkészüljön! Kizárólag a kormányon múlik az, hogy megkapjuk a szükséges forrást a projekt befejezéséhez. Bár ezt a posztomat nagy valószínűséggel nem fogja olvasni egyik kormánytag sem, mégis miskolci önkormányzati képviselőként, városfejlesztési tanácsnokként, miskolci polgárként is őszinte reményemet fejezem ki az iránt, hogy, (h)őseink tisztelete és a miskolciak megérdemlik ezt.

A felújítást be kell fejezni, nem szégyeníthetjük úgy meg a múltunkat, hogy egy torzót hagyunk az egyik legnagyobb magyar király által emelt vár mellett! Szolidaritásra és kormányzati segítségnyújtásra van szükségünk. Lehet hátrafelé mutogatni, de akkor soha nem fogjuk látni a célt. Márpedig a cél az újranyitás.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek