Borsod ellenőrzése a magasból: illegális hulladéklerakót és tarlóégetést meszeltek le a rendőrök | videó

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség légirendészeivel, és a Nemzeti Park munkatársaival közös ellenőrzést tartottak megyénkben.

A borsodi rendőrök, és a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálatának helikoptere, és a Nemzeti Park munkatársai 2022. június 18-án együtt ellenőrizték a megyében található folyókat, kavicsbánya-tavakat és a Natura 2000 területeit.

A terepadottságok és a sűrű növényzet miatt a magasból végzett megfigyelés a leghatékonyabb ezeken a helyeken. A nyári szezonban fontos feladat a megye folyóin, illetve tavakon való tiltott fürdőzés, valamint az orvhalászat és orvhorgászat kiszűrése, és a megfelelő hathatós intézkedés a szabályokat megszegő személyekkel szemben – számoltak be az akcióról.

Az akció során a magasból többek közt a Sajó folyó partján egy engedély nélkül kialakított hulladéklerakó helyet fedeztek fel, illetve egy a tűzgyújtás tilalmát megszegő személlyel szemben kértek intézkedést,

Az információkat továbbították az illetékes hatóságok felé.

Kapcsolódó cikkek