Irodát nyit a TASZ Miskolcon

Megosztás

Budapest mellett eddig csak két vidéki városban, Debrecenben és Pécsen volt irodája a jogvédő szervezetnek, de hamarosan a borsodi megyeszékhelyen is kérhetünk ingyenes jogsegélyt.

A Magyarországon közel harminc éve működő Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet 2020-ban indította regionális programját azzal a céllal, hogy közelebb kerüljünk azokhoz, akik segítségre szorulnak alapvető jogaik gyakorlásában, és többet tudjunk meg a polgárokat foglalkoztató problémákról.

Akkor azt ígérték, hogy 2023-ra három, nem budapesti irodát indítanak el; az első két irodát 2021-ben Pécsen, majd 2022-ben Debrecenben nyitották.

A miskolci iroda valószínűleg idén novemberben nyitja meg kapuit, legalábbis erre enged következtetni a napokban közzétett felhívás, amelyben munkatársat keres a szervezet.

A TASZ olyan emberi jogi érdeklődésű, jogász vagy társadalomtudományi végzettségű munkatársat keres, akinek van tapasztalata civil kezdeményezések, szerveződés terén. Olyan munkatársat keresünk, aki a szervezet céljai iránt elkötelezett, Miskolcon vagy környékén él és ismeri a helyi civil életet. Az ideális jelentkező agilis, kezdeményező és elkötelezett az emberi jogi és demokratikus értékek mellett. Fontos számunkra, hogy az új munkatársunk megismerje és ossza a közös értékeinket, így a tanulni vágyást és a proaktivitást.

A részletes leírás ide kattintva olvasható.

Kiemelt fotó: A TASZ csapata (Facebook)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek