Civil díjra jelöltek két miskolci alapítványt

Megosztás

Két miskolci szervezet az ország 25 legjobbja között.

Az idei évben több mint 100 pályázat érkezett be a NIOK Alapítvány által életre hívott Civil Díj pályázatra, amelyek közül a zsűri 25-öt juttatott a döntőbe. A program keretében olyan kezdeményezéseket, programokat, projekteket díjaznak, amelyek újszerű megközelítést alkalmazva kiemelkedő eredményeket értek el.

A díjakat több kategóriában osztják ki, a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt szervezeteknek. Idén két miskolci egyesület került be a legjobb 25 közé:

Legjobb együttműködés kategóriában a Dialóg Egyesület – Miskolc Megyei Jogú Város: Részvételi demokrácia Miskolcon. Legjobb termék/szolgáltatás: Miskolci Autista Alapítvány: Egyedi kisállatbútor kollekció autistáktól a dizájn erejével.

A nyertes szervezetek oklevélben részesülnek, és megkapják a Civil Díj logó használatának jogát.

A Miskolci Autista Alapítványt 1992-ben a Miskolcon és környékén élő autizmussal élő fiatalok szülei hozták létre, hogy egy specifikus otthon létrehozásával a hiányos szociális ellátórendszerben addig csak sodródó autizmussal élő és értelmi fogyatékos fiatalok számára elhelyezést, teljes körű ellátást, szolgáltatást; képzési és foglalkoztatási lehetőséget nyújtsanak.

A Dialóg Egyesület 2009-ben kezdte meg a munkát az Avason. A Dialóg Egyesület célkitűzése Észak – Magyarország, valamint a határon átnyúló magyarlakta területek településeinek, kistérségeinek fejlesztése a társadalmi innováció erősítése érdekében,a közösségfejlesztés módszereivel. A helyi lakosság érdekérvényesítő képességének, a helyi nyilvánosságnak, a helyi társadalomnak az erősítése, az életminőség javítása az ott élők erőforrásainak bevonásával.

Kép: Miskolci Autista Alapítvány

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek