Három fiatalkorú a miskolci buszon elvette a sértett nyakláncát, majd társát megkéselték

Megosztás

Úgy tűnik, többéves javítóintézeti nevelésre számíthatnak, szerencsére az áldozat nem halt bele a késelésbe, de súlyosan megsebesült.

A bűncselekmény a Miskolc-Pereces városrész felé közlekedő autóbuszon történt még 2021. októberében, amiről a Borsod24 is beszámolt. A vádlottak egyike erőszakosan kivette a sértett kezéből az ékszert, amit társai végignéztek, és többszöri kérésre sem adtak vissza. A sértett és két társa leszállt a járműről, a terheltek a következő megállóban szintén leszálltak és nem sokkal később a két társaság összetalálkozott. 

A sértett ismét visszakövetelte a nyakláncát, dulakodni kezdtek, az erőszakos támadó csoport testszerte ütötte-rúgta őt, a segítségére siető társát pedig az egyik vádlott hátba szúrta. Ezt látva a terheltek visszaadták az ékszert, amelynek tulajdonosa 8 napon belül, míg megszúrt társa 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

A bíróság mindhárom vádlottat társtettesként elkövetett rablás bűntettében, továbbá a III. rendű terheltet súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. A bíróság az I.r. vádlottal szemben 2 év, II.r. vádlottal szemben 2 év 2 hónap, míg a III.r. terhelttel szemben 2 év 8 hónap javítóintézeti nevelést szabott ki.

Az ítélet meghozatala során enyhítő körülményként értékelte a kár megtérültét, továbbá azt, hogy a vádlottak életvezetésében a cselekmény óta pozitív változások következtek be. Súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a társas elkövetést, a kitartó elkövetési módot és a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát.

Az ítélet nem jogerős, valamennyi jogosult fenntartott 3 munkanapot a nyilatkozattételre – írja közleményében a Miskolci Törvényszék.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek