Erdei Sándor: A Fidesz jogot akar formálni arra, hogy elvegyék a gyermekeink és a jövő nemzedék egészségét, ivóvizét

Megosztás

A miskolci önkormányzati képviselő mindent megtesz ivóvizünk és környezetünk megvédéséért. Csöbör Katalin sem véletlenül maradt távol minden eddigi lakossági fórumtól, ami az Alsózsolcára tervezett akkumulátor-feldolgozóról szólt. A fideszes képviselők győzelemként ünneplik, hogy környezetünket és ivóvizünket kockára tegyük a profit miatt.

Egy ilyen akkumulátorfeldolgozó- és gyártó üzemnél nincs olyan, hogy nincs kockázat. Ezt még maga akkugyárak vezérigazgatói is elismerik, Alsózsolcán sem ígértek ilyet, kivéve a fideszesek. Természetesen a kormánypárti megválasztott képviselőket a tiltakozók között sem találjuk meg, ellentétben Erdei Sándorral, aki kedden több politikustársával egyetemben lelakatolta a már szinte kész üzemcsarnok bejáratát.

“Tegnap lakattal LEZÁRTUK A LEENDŐ ZSOLCAI AKKUMULÁTOR-DARÁLÓ BEJÁRATÁT! – Egy hete robbant a bomba, hogy Szijjártóék és szlovén üzlettársaik egy akkumulátor-daráló üzemet akarnak nyitni Alsózsolca határában. A kormány is adott arra 4,7 milliárdot a közös kasszából, hogy itt, ennek a településnek a határában dolgozzák fel az akkumulátor-lázálmuknak a mindenféle szemetét.

Sok ezer tonna veszélyes anyaggal akarnak majd itt a szlovénok dolgozni, épp a környék, így Miskolc vízbázisának tetején. Az alsózsolcaiakat persze nem tájékoztatta előre senki, belehazudtak a szemükbe, múlt csütörtökön pedig érdemi válaszok helyett csak pogácsát és üdítőt kaptak, amikor a befetető meghívta őket a leendő gyártósorra “tájékoztatni”. Stummer Jánossal, Lőcsei Lajossal a Momentum országgyűlési képviselőjével, Szabó Bencével épp a 18 órától kezdődő alsózsolcai lakossági fórumra tartottunk, de előtte lezártuk ezt a nagykaput és kitettük a táblát:

“Alsózsolca nem kér ebből az akkumulátor-feldolgozó üzemből!” Az a baj hogy a Fidesz túl nagy felhatalmazást kapott tavaly ismét ilyen- olyan módon,ezáltal jogot formálnak arra hogy elvegyék a gyermekeink,és a jövő nemzedék egészségét,ivóvizét! Nem hagyjuk! Amit a Kormány művel, az hazaárulás!” – írta közösségi oldalán Erdei Sándor.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek